Такозвани шиптарски координатор: „Србија ће признати Косово, макар дан пре учлањења у ЕУ“

Dacic-Eston-TaciПРИШТИНА, 24. јануара 2013. – Такозвани координатор косовских власти за преговоре у Бриселу Бљерим Шаља изјавио је да ће се преговори премијера Србије Ивице Дачића и Хашима Тачија, окончати у априлу постизањем споразума за који је казао да може бити мировни, сличан оном између две Немачке.

У емисији КТВ, Шаља је рекао да је то двојици преговарача јасно ставила до знања висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.

Шаља је рекао да ће до априла бити интензивних разговора српске и ткзв. косовске стране, као и да ће се на наредном састанку преговарачи разговарати искључиво о расформирању безбедносних структура Србије на северу Косова.

Шаља је такође рекао да ће се разговори о техничким питањима које са ткзв. косовске стране води Едита Тахири окончати у фебруару.

Такозвани косовски званичник је сигуран да ће Србија бити принуђена да призна Косово, макар само дан пре учлањења у Европску унију.

Говорећи о проблему несталих, Шаља је рекао да ткзв. косовска стране предлаже да се имењује посебан емисар из ЕУ који ће имати сва права да у две државе истражује и пронађе решење за тај проблем.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП