Истина о пљачки и корупцији на Косову и Метохији!

okruzni-sud-kosovska-mitrovica

За мито и пљачку и Албанци и странци!

Међунарпдна организација “Транспарентност“ из Берлина која се бави индексом корупције земаља у свету још 2008. године Косово је сврстала на четвртом  месту по корумпираности у свету. И од тада до данас Косово је увек међу 15 земаља по корумпираности на планети !

Сада, када су се усталасали духови  о великој корупцији  у ЕУЛЕХ – у на КиМ  , код оних који треба да спроводе закон и правду, одговор је одрешито јасан ко је у корупцијско коло  увео европске представнике правде на Косову и Метохији.  Главна тужитељка Еулекса Јарослава Новотна и бивши председник Судског Савета Еулекса Франческо Фљори у фокусу су  актера корупције, јер се верује да су укључени у незаконито окончање случаја терористе  Фатмира Лимаја, Илир Тољаја и у случају експлозије у локалу ”Секирача” у Приштини и то за стотине и стотине хиљаде еура!

Прст на Јарославу Новотну и Франческа Фљорија уз прилог конкретних доказа је уперила тужитељка Велике Британије на Косову Мариа Бамеи. Она оптужује, такође, главног тужиоца Специјалног тужилаштва на Косову Џонатана Ратела (до промене мандата Еулекса био главни тужилац), да је спречио сваку истрагу против њих. Сада тај Рател стоји иза оптужнице против невино затворених Срба у затвору у Косовској Митровици, Оливера Ивановића, Драгољуба Делибашића, Александра Лазовића, Небојше и Илије Вујачића. Британски мафијаш Рател у оваквом послу је опаснији од Хитлера!

Но, на овом простору, који је под протекторатом ОУН од јуна 1999. године, мито, корупција и пљачка , како код Албанаца тако и код странаца , су се толико укоренили да је мало наде да овде скорије  завладају ред, правда и закон.

Подсетимо, својевремено, 2002. године, главни представник ЕУ на КиМ за стуб енергетике био је Немац  Јо  Труцлер који је  те године опљачкао равно 4,5 милиона еура намењених за ревитализацију косовских термоелектрана. Прво је пребацио новац  у једну банку на Мадагаскару а онда је и он “испарио“ са Косова. Расписана је убрзо потерница и за њим и за новцем. Немац је са Мадагаскара пребацио новац у једну банку у Шпанији где је  касније и ухапшен. Осуђен је на вишегодишњу робију у Бихуму у Немачкој.

У последњих пет година више од 20 албанских високих функционера оптужено је и одговарало, а неки од љих, Сами Љуштаку ( председник  општине Србица) и  Фатмир Лимај су и лежали у затвору због у еврима милијонских проневера новцем.

Пљачка је и то да су Албанци на једном протесту  у јужном делу К. Митровице, у покушају да насилно пређу у српски северни део града, фебруара 2000. године украли пиштољ тадашњем комаданту Кфора, немачком генералу Клаусу Рајхарду када се умешао међу  протестанте Албанце у намери да их обузда у намери насилног уласка у српски део К. Митровице.

Албанци су почетком јуна 2007. године у селу Фуше Курје код Тиране украли сат тадашњем америчком председнику Џорџу Бушу када се умешао међу оне који су му пожелели дибродошлицу !?

Сигурно је било и подмићивана у случају терористе Фљорија Ејупија. Еулекс је у Приштини у другостепеном поступку 12. марта 2009. године ослободио  Фљорима Ејупија (29) из села Секирача СО Подујево, који је 6. јуна 2008. године, пред Унмиковим окружним судом у Косовској Митровици осуђен на 40 година затвора за тероризам због подметања експлозива под аутобус „Ниш експреса“ код села Ливадице у општини Подујево 16. фебруара 2001. године, када је погинуло 12 Срба, а више од 30 њих теже и лакше је повређено. Оптужницу и пресуду су јуна  2008. године подигли и изрекли међународни тужилац односно судија.

ЕУЛЕХ је на КиМ, како ради у пракси,  сигурно мавијашко, терористичко, бандитска клика која ради само за свој џеп и урушава све норме права, закона, цивилизације и демократије уопште. ЕУЛЕХ је канцер цивилизације и човечанства!

Зоран Влашковић – Срби на окуп