ДСС КиМ: Билборди добродошлице А. Вучићу на КиМ су паралела са посетом Раме Прешеву

vucic kim1

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР

ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

            Званична посета председника Владе Албаније уз највише државне почасти и његов јавни позив властима у Србији да признају Косово и Метохију као посебну државу је још једно понижење Србије, други пут у задње три недеље.

Уочи свог доласка у Београд председник Владе Албаније Еди Рама је тако нешто и најавио па се поставља питање зашто Александар Вучић ту посету није отказао што би било сасвим нормално после инцидента на Партизановом стадиону са картом “Велике Албаније” коју је уприличио рођени брат прдседника Владе Албаније.

Чудни су и билборди који су осванули у Косовској Митровици и Грачаници у понедељак ујутру са речима добродошли председниче Александре Вучићу. Има се утисак да ти билборди праве паралелу између посете Еди Раме Прешеву и будуће посете Александра Вучића Косову и Метохији што је у најмању руку неспојиво. Јер и Косово и Метохија и прешевска долина су по Уставу Србије део Србије и никакви Бриселски споразуми јужну српску покрајину не могу да одвоје од своје матице. Ако Косовска Митровица има исти положај као Краљево, а по Уставу је тако, зашто се посета председника Владе на билбордима најављује, што није уобичајено. Окупљање грађана Косовске Митровице после дипломатског дебакла Александра Вучића у Београду је наручено и у симболичном броју, да су у таквом малом броју Срби бранили град, северни део одавно не би био српски. Да би испеглала ову политичку бруку власт у Београду је пожурила да то одради преко својих медија уз помоћ “дежурних” аналитичара Драгомира Анђелковића и Бранка Радуна.

Катастрофална национална политика садашњег режима уобличена у Бриселском споразуму данас доноси несагледиве погубне последице по државу Србију. Демонтирање државних институција на Косову и Метохији коју власт спроводи удаљава Косово и Метохију од своје матице за најмање стотину година.

Срби широм Косова и Метохије од ове власти очекују да дозволи Уставном суду да оцени антидржавни и антисрпски Бриселски споразум, а да класичну границу коју је поставила између Косова и Метохије и централне Србије уклони. Поштовањем Устава државе Србије најбоље се штити Косово и Метохија.

У Косовској Митровици

11.11.2014. године                                                              

Председник покрајинског одбора Демократске странке Србије

др Ненад Којић

Saopstenjedss15