Немачки новинар: Американци хоће да дигну у ваздух нуклеарну електрану у Украјини и да за то оптуже Русе

Udo-Ulfkotte

Бивши дописник једног од најтиражнијих немачких листова „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ Удо Улфкоте објавио је књигу „Купљени новинари“, у којој описује како амерички и немачки политичари утичу на немачке медије како би ови приказивали догађаје у свету на одређени начин. Од новинара се захтевало да њихово извештавање пре свега буде проамеричко и антируско, тврди Улфкоте.

„Имао сам три инфаркта, а сада више не морам да издржавам своју децу. Из дана у дан сам гледао у новостима како Американци по ко зна који пут припремају нови рат. Овога пута у Украјини и против Русије. Све је то једна иста игра. Чак је и највећим глупацима пала у очи једнострана пропаганда САД против Москве после трагедије малезијског Боинга. Стално то слушам. То је неморално!“, рекао је новинар одговарајући на питање зашто је тек сада одлучио да обелодани своје мишљење.

„Сада Американци размишљају чак и о томе како да у Украјини дигну у ваздух нуклеарну електрану и да затим изјаве да су то урадили сепаратисти или Руси“, изјавио је Улфкоте за портал vz.ru.

„Можда би требало да и ја, као Едвард Сноуден, отпутујем у Москву и затражим азил. Сачекаћемо да видимо како ће реаговати руководство банана-републике Немачке, јер су они искомпромитовани, а у мом бестселеру свако може да прочита како се овде симулира слобода штампе и да је демократија у Немачкој само илузија“, закључио је новинар.

Руска Реч