Француска скинула Косово са листе сигурних земаља

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Криминал Приштине је кључ  такозване државе

Најновија одлука  Државног већа у Паризу

Француска скинула Косово са листе сигурних земаља

Приштина не поштује  принципе слободе, демократије и права као ни људска права ни основне слободе.  – У образложењу се каже да  насиље којим су и даље изложене одређене категорије становништва, без могућности да добију одговарајућу заштиту од јавних органа„.

taci jasari

Косово није више на листи сигурних земаља у Француској, према одлуци Државног већа од октобра. У образложењу одлуке ове саветодавне и судске институције наводи се „нестабилност политичког и друштвеног контекста у овој држави, чије институције и даље у великој мјери зависе од подршке међународних организација и мисија„, и „насиље којим су и даље изложене одређене категорије становништва, без могућности да добију одговарајућу заштиту од јавних органа„.

Ова одлука да се Косово скине са листе сигурних земаља уследила је након захтева који је поднело десетак асоцијација за заштиту људских права које делују у Француској, међу којима и Амнести Интернатионал. Асоцијације су тражиле да се поништи одлука из децембра 2013. према којој су Косово, Албанија и Грузија уписане на листу сигурних земаља у Француском бироу за заштиту избјеглица, апатрида, који је у надлежности Министарства унутрашњих послова.

Државно веће им је дало за право само у случају Косова, али не и у случају Грузије и Албаније, које, за администрацију која одлучује о захтевима за азил, остају сигурне, иако у Албанији „и даље постоје одређене тешкоће у борби власти против организованог криминала“.

Према француском закону, „сигурним земљама“ се сматрају оне које „поштују принципе слободе, демократије и правне државе, као и људска права и основне слободе“.

Ова класификација има директни учинак на политику азила. Становници Косова ће имати веће шансе да добију азил у Француској.

Од 2009. до 2013. Француска је била главна дестинација имиграната са Косова, са 20.290 захтева, што је двоструко више него што је забележено у Немачкој (11.030) и Белгији (10.660). У истом периоду у Мађарској је забележено 8.880 захтева за азил које су поднели имигранти са Косова, у Шведској 6.030, у Аустрији 3.160, а у Швајцарској 2.945.

У другом кварталу 2014, Немачка је била прва дестинација становника Косова када је реч о подношењу захтева за азил, а потом следе Француска, Шведска, Белгија и Италија, показује посљедњи извјештај портала „Еуростат“, који објављује званичне статистике Европске уније.

Зашто Албанци сада беже са Косова кад имају апсолутну такозвану власт у Приштини ? Шта сада наводе за  разлог одлазака са Косова ?  Када је Београд имао власт на Косову и Метохији никада није било оволико захтева Албанаца за азил?

А на другој страни, Срби, Горанци, Роми, Бошњаци  и друге заједнице немају никаква основна елементарна људска  права на Косову, што констатује Париз, па је и логично питање зашто се неко усуђује да  Косово назове  државом и шта раде  такозвани амбасадори у Приштини који су у Европи највећи лобисти антидемократије, антиправа, антицивилизације, албанског тероризма и безакоња уопште!

Зоран Влашковић – Срби на окуп