Бивши командант терориста у Прешеву: „Латићу се пушке поново“

Orhan RedzepiХвала Србији за овај историјски дан за Прешевску долину, рекао за Курир Орхан Реџепи који је дошао да протестује због уклањања споменика

ПРЕШЕВО – Бесни јер Србија брани своје невине жртве!

– Данас је историјски дан за Прешевску долину. За то могу да се захвалим држави Србији. Прешевска долина ће од данас бити саставни део Косова, односно Албаније.

Овим речима прокоментарисао је уклањање споменика Орхан Реџепи, некадашњи командант терориста из Прешева који је дошао на плато испред општине неколико минута након што су припадници Жандармерије отишли. Како је рекао дошао би раније јер станује 200 метара даље од платоа, али му није било дозвољено.
– Доле је свуда била ова, како да кажем, машинерија – казао је.
– То је Жандармерија.
– Да, Жандармерија. Знао сам да ће да га сруше још јутрос. У ствари синоћ када су сви објавили лажну вест да смо пристали да га сами уклонимо. Тада ми је све било јасно – тврдио је Орхан.

Делујући помало уморно и шокирано бивши први човек терориста из Прешева рекао је да се после овог догађаја „зна који су даљи кораци Албанаца“.
– Постоји скупштина делегата Албанаца Прешева, Бујановца и Медвеђе. Постоји регулатива постојеће скупштине. Сви делегати имају десну руку коју могу да подигну и дају глас – објаснио је значење „следецег корака“ Реџепи.
На питања на који начин планира да прешевску долину припоји Косову, одговорио је:
– Оно што сам рекао. Делегати ће да се заузму.

Шта хоћете да кажете, да ћете се борити мирним путем или су то неке најаве…?
– Мирним путем?! Ја сам се већ једном латио пушке и нема разлога да то опет не урадим – прекинуо је питање Реџепи.

Док је он разговарао са новинарком Курира, окупљени демонстранти бесно су га гледали. Један мушкарац који је пролазио аутомобилом поред зауставио се, изашао напоље и почео да виче на њега на албанском језику:
– Што дајеш српским новинарима изјаве?! Где си био кад су рушили споменик? Где си био да га браниш? А сада им дајеш изјаве.
Реџепи га је на то само погледао и рекао:
– Наиван је… Наивац. Он је бивши припадник терориста, али је дезертирао… И сада мени прича шта треба да радим…

Затим је отишао у кафану на тргу и са још неколико познаника сео за сто поред стола екипе Курира. Док су се напољу скупљали незадовољни албанци кафана се пунила. Стизали су његови саборци, и грађани Прешева међу којима и дезертер.
Иако су загледали новинаре испод ока, нико од присутних у кафани није рекао ниједну реч све док новинар Курира није кренула ка излазу. Тада је један Албанац мало подигао главу и кроз зубе рекао:
– Нек вам је са срећом.

Смета му Курир

Иако је деловао разочарано Реџепи је ипак одговарао на сва наша питања на српском језику све док није схватио да разговара са новинарком Курира.
– А које сте ви телевизије?
– Ја сам из Курира.
Реџепи се тад одмакао и кратко рекао:
– А, Курир.
– Да, Курир. Да ли читате Курир?
На то питање је само окренуо главу и наставио да прича са другима

Ишао на суђење 111 пута

Бивши командант искористио је прилику да јавно устврди су оптужнице против терориста из Прешева за ратне злочине монтиране.

– Имам стално суђења. Идем на суђења у Београд редовно и пратим већ четири године и месец дана. За то сам тачно 111 пута био у Београду. Имам нотес и зато знам тачно. Однео сам у Београд 226 докумената доказа да је све то монтирано.
Док је Реџепи давао изјаву старији Албанац са белом капом на глави пљунуо је у правцу новинарке Курира уз гласни узвик „ПУ!

КУРИР / СРБИ НА ОКУП