Шиптари најављују протесте

riza haljimiПРЕШЕВО, 20. јануара 2013. – Албанци са југа Србије одржаће у понедељак у Прешеву протест због уклањања споменика терористима, најавили су данас њихови политички представници.

На конференцији за новинаре у Скупштини општине Прешево говорили су албански политички лидери из Прешева и Бујановца који су поручили да ће протест бити одржан сутра у подне.

Једини албански посланик у Скупштини Србије, Риза Хаљими, рекао је да Србија наставља решење проблема насилним средствима, а не дијалогом.

„Заједнички став свих политичких лидера је да истрајемо у остваривању легитимних индивидуалних и колективних права Албанаца из Прешевске долине“, рекао је Хаљими на конференцији за новинаре на којој су били и председник општине Прешево Рагми Мустафа и председник Скупштине општине Скендер Дестани и председник општине Бујановац Нагип Арифи.

Рагми Мустафа, Нагип Арифи су говорили само на албанском језику иако није било превода.

На месту у Прешеву на којем је био споменик терористима грађани албанске националности су упалили свеће и положили венце погинулим припадницима. Место на којем је био споменик терористима је ограђено траком.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП