Ранко Кривокапић: Не брине нас застава „велике Албаније“

Ранко Кривокапић

Подгорица — Председник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић каже да га не брине то што се и део црногорске територије нашао на застави такозване „велике Албаније“.

 

Реч је о застави која се појавила на утакмици Србија-Албанија. „Црна Гора је увек била део нечег великог, а иначе, сви они су били мали у историји, а ми смо били велики“, оценио је Кривокапић у изјави новинарима и додао да се „може приметити да поједини покушавају да врате Балкан на стање из деведесетих“.

„То што нас сви око нас негде уцртавају, у неку мапу, није разлог да ми бринемо, него да они брину, јер су то политике које су пропале и које су увек пропадале“, сматра Кривокапић.

Он је рекао и да не планира да закаже седницу колегијума Скупштине на захтев опозиције, због инцидента на утакмици у Београду и потоњих догађаја у Црној Гори, јер неће да „отвара расправу поводом нечега што се догађа у другој држави“.

Кривокапић је прецизирао да Скупштина не треба да реагује на славље које су приредили Албанци у црногорским градовима, сматрајући да није дошло до озбиљне угрожености и објаснио да извршни органи већ предузимају неопходне мере.

Додао је и да је туча ученика албанских и неалбанских одељења у Тузима посао надлежних министарстава.

„Нисам видео никакве политичке реперкусије због којих би требало тиме да се бави Скупштина. То није тај ниво ексцеса како би се желело показати. Једноставно се покушава у Црној Гори створити атмосфера из деведесетих година, подела и сукоба, а један инцидент не значи да је ситуација таква да би се парламент тиме бавио. Свакако не на нивоу колегијума или пленума, да ли ће одбори тиме да се баве друго је питање“, објаснио је Кривокапић, а преносе црногорски медији.

У Подгорици је данас дошло до новог инцидента, истим поводом, када је амбасада Албаније засута камењем, због чега су три особе ухапшене.

(Танјуг)