Споменик стоји, а Дачић се гоји!

IVICA DAČIĆПредсједник владе Републике Србије, министар унутрашњих послова и предсјeдник Комунистич… упс, извињавам се, Социјалистичке Партије Србије, Ивица Дачић, прекршио је још једно у низу многобројних обећања које је дао грађанима наше напаћене отаџбине у последњих неколико мјесеци.
Прије пар недеља, у изјави за Радио Телевизију Србије, то јест за сервис јавног обмањивања, министар полиције, предсједник владе и предсједник СПС-а, Ивица Дачић, је обећао српском народу да ће до 17-ог Јануара срушити споменик терористима који су пуцали у нашу мајку Србију, ако то до тада већ не буду урадиле општинске власти Прешева. Како изричито и елегантно обећао, тако још елегантније слагао, или како би наш народ рекао “обећање, лудом радовање”. Колико истине има у овој српској народној умотворини показује и чињеница да је заиста била права лудост вјеровати једном доказаном говорнику неистине да ће срушити споменик терористима на југу Србије, а потом отићи на састанак са једним од највећих терориста данашњице који је са својим саборцима не само пуцао у нашу земљу и народ, већ нам вадио органе и отео Космет.
И док споменик терористима несметано стоји, Ивица се гоји, то јест учествује у “радној вечери”, са човјеком који је директно одговоран за страховит погром српског народа на Косову и Метохији, за хиљаде страдалих и несталих и стотине хиљада протјераних Срба, за стотине порушених српских манастира и цркава. То што Дачић отворено учествује у продаји свете српске земље, у опште не чуди, јер се од доказаног титоисте ништа друго и не може очекивати. По сопственом признању, њега не интересује Небеска Србија.1,2 Али, судећи по свему што се могло видјети у последњих неколико мјесеци, Дачићу и његовим коалиционим партнерима је и до земаљске Србије стало ко до лањског снијега. Оно што је отето, поклањају, а што је остало спремају се да распродају! (Ово последње се односи на распродају земље и пољопривредних комбината).
У току изборне кампање, 2012-е године, Ивица је позвао Ужичане да врате споменик највећем крволоку српског народа у новијој историји, Јосипу Брозу Титу. Човјек који има жељу да по градовима Србије поново стоје спомици Брозу, неће рушити споменик онима које је Броз изњедрио и створио, а који његов процес уништавања Србије страховитом брзином приводе крају. И док се тотална пропаст Државе Српске ужурбано ближи, шта ти радиш Србине брате???
18. Јануар, 2013.
Душко Јанковић
1 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=avVZW_5V268
2 http://www.blic.rs/Vesti/Politika/330581/Dacic-Ne-interesuje-me-nebeska-Srbija-nema-povratka-u-devedesete