Наставак Дачићеве „шизофрене политике“ у интервјуу за Б92

dacicБЕОГРАД, 18. јануара 2013. – Премијер Србије Ивица Дачић негирао је у петак тврдње такозваног косовског премијера Хашима Тачија да је постигнут договор о демонтажи српских институција на северу Косова.

„Свако може да тумачи на свој начин. Није тачно да смо почели демонтажу, почели смо разговоре о томе како би по нашем мишљењу требало да изгледа та посебност, та специјалност положаја српског народа на Косову и Метохији у ситуацији када не говоримо о коначном статусу“, рекао је Дачић за Б92.

Према његовим речима, сада се долази на решења из платформе Србије за Косово.

На питање да ли српске институције опстају на Косову, премијер је рекао: „Те институције српског народа које би требало да се изграде биле би уместо институција које и сада неки сматрају за институције Србије. То су и сада институције српског народа, али би то биле институције које би биле признате и од стране Приштине“.

Такозвани председник такозване Владе Косова Хашим Тачи је након јучерашњег вишесатног састанка с Дачићем у Бриселу казао да се Србија обавезала да укине „паралелне“ безбедносне структуре, као и да ће се од сада плаћати царина по такозваним законима и такозваном Уставу Косова.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП