Годишњица убиства краља Александра

feljton--KARADJORD

“Све мрачне светске силе беху се удружиле да одузму живот краљу Александру.

др.Марко С. Марковић

Атентат у Марсељу на краља Александра I Карађорђевића се одиграо у уторак, 9. октобра 1934. године, приликом његове званичне посете Француској, у Марсељу испред Палате Бурзе, у 16 часова и 20 минута. Непосредни извршиоци тог подмуклог злочина биле су усташе уз сарадњу са ВМРО и подршку комуниста, а организатори су били владари из сенке преко Италије, Мађарске и Француске. У Италији је Мусолинијев режим направио план са усташким вођом Павелићем и пружио му помоћ у организовању и неометаном пребацивању из Италије у Француску, Мађарска влада је припремила кампове и омогућила обуку будућих атентатора-терориста, а Француска влада је припремила терен за непосредно извршење те светске завере.

“Атентат на краља Александра био је класичан терористички акт, као што је и његова физичка ликвидација представљала образац политичког убиства, иза кога су стајали политички мотиви и циљеви, уосталом, као и политички налогодавци.Радован Калабић

Брижљиво и дуго спремана ликвидација суверена, којој су предходила два неуспешна атентата 1921.г. од стране комуниста и 1933.г. од стране усташа, наговестио је тешке дане за србски народ, кога није имао више ко да штити од долазећег фашизма-усташтва и комунизма. Тим свирепим убиством Божијег помазаника, Србија је обезглављена, а србски народ је почео са непромишљеним срљањем, одбацивање културног и историјског наслеђа и прихватање изопачености који су нам наметали други. По Божијем допуштењу, због наших греха којима нема границе, 80 година Србија уместо домаћина на свом челу има политичаре без части и образа, џелате који без имало милости намећу антихришћанске идеологије србском народу у виду комунизма, хуманизма, глобализма, екуменизма, европеизма, а све под видом лажне слободе демонкратије. Тако ће бити све док се не покајамо и не постанемо људи достојни својих Светих предака, а не послушни робови новог светског поретка, који немо посматрају док изроди, пробисвети, битанге и криминалци комадају и уништавају нашу мајчицу Србију, а Господа Исуса Христа одбацују и прихватају антихриста.

Sahrana kralja aleksandra

18. октобра 1934.године, на дан сахране краља мученика Александра I Карађорђевића, народ је клечећи на улицама испратио краљев ковчег. Тих дана је у Београду било око 600 000 људи, дупло више него што је тад живело у граду.

         Поводом 80 година од злочина у Марсељу, у Катакомби у Бадовинцима биће служен парастос краљу мученику Александру I Карађорђевићу.

Како радили, тако нам Бог помагао!

 

Дана 07.10.2014.лета Господњег

СНО Срби на окуп

месни одбор Шабац – Мачва