Споменик терористима остаје у центру Прешева

spomenik teroristima u presevuПРЕШЕВО, 16. јануара 2013. – Лидер Покрета за демократски прогрес Јонуз Муслиу изјавио је у среду, након заједничког састанка са лидерима албанских партија са југа Србије у Прешеву, да Албанци неће дозволити померање или рушење споменика погинулим терористима из Прешева, Бујановца и Медвеђе у центру Прешева.

Муслиу, који је и члан Коалиције Албанаца прешевске долине која има једно посланичко место у Скупштини Србије, изјавио је за агенцију Бета да је на састанку албанских лидера договорено да „нема померања споменика погинулим терористима и да ће данас бити одржана седница Скупштине општине Прешево која ће споменик терористима легализовати“.

„На састанку у Прешеву размотрили смо и налог инспекције Министарства правде који је стигао у општину Прешево да споменик терористима буде уклоњен, на шта имамо право жалбе. Општине у Србији имају законско право да легализују споменике на својој територији и то ће данас учинити одборници СО Прешево“, казао је Муслиу.

На питање да ли су тачне гласине да албански снајперисти чувају споменк погинулим терористима у Прешеву и да ће реаговати уколико буде покушаја да се споменик сруши, Муслиу је казао да је то „лаж“.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП