У чије име говори г. Пантић о „задовољству“ издајничком резолуцијом?

krstimir-panticБЕОГРАД, 14. јануара 2013. – Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је у понедељак да је задовољан резолуцијом Скупштине Србије и платформом о Косову, и оценио да о томе не постоје размимоилажења у ставовима председника општина севера Косова.

Пантић је за агенцију Бета рекао да су представници тих општина послали отворено писмо председнику Србије Томиславу Николићу јер нису били упознати с новом верзијом платформе, која је, како је навео, измењена у две тачке.

„Задовољан сам тим документом и сигуран да ће у наставку преговора српски преговорачки тим постизати много боља решења и да ће она ићи у корист грађана Србије, Срба с Косова“, рекао је Пантић.

Председници општина и скупштина општина са севера Косова упутили су у четвртак, 10. јануара, отворено писмо председнику Николићу и оценили да резолуција о Косову није у складу с платформом коју им је Николић раније представио.

Отворено писмо једино није потписао Пантић који је тада био у Бриселу на разговорима о прелазима између централне Србије и Косова. Пантић је недавно именован за заменика директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Разговори о прелазима између Косова и централне Србије наставиће се у уторак у Бриселу, најавила је данас српска радна група.

Пантић је рекао да очекује да ће се на сутрашњем састанку наставити „разговори о заједничкој контроли административне линије“.

„Покушаћемо и да надјемо решење за обе стране. И за Србе на Косову, као и за косовске Албанце“, рекао је Пантић.

Тема састанка је да ли ће се наплаћивати дажбине за робу која улази на Косову и коме ће ићи приходи од евентуалних дажбина.

БЕТА / Срби на окуп