Радикали протествовали против резолуције упркос забрани скупа!

radikali rezolucija-kapitulacijaБеоград – Више стотина присталица и симпатизера Српске радикалне странке се данас, пре 11 часова, окупило на тргу Николе Пашића у знак протеста против најављеног усвајања срамне резолуције о принципима преговора са Приштином у Скупштини Србије. Иако уредно најављен, овај скуп је синоћ у 22 часа забрањен од стране полиције. Упркос томе, радикали су се окупили да на миран начин искажу свој политички став, јер је у условима потпуне медијске блокаде издајничког и репресивног режима и одсуства праве опозиције у Парламенту, ово једини начин да се српском народу укаже на катастрофалне последице евентуалног усвајања ове резолуције.

Носећи транспарент „РЕЗОЛУЦИЈА = КАПИТУЛАЦИЈА“, као и српске, руске и страначке заставе, радикали су се прошетали од Дома синдиката до полицијског кордона испред Скупштине Србије. Новинарима се обратио заменик председника СРС, Немања Шаровић, истичући да ће овом резолуцијом први пут бити овлашћена Влада Републике Србије да примени све оне срамне споразуме које је потписала претходна власт и које су пре избора сви критиковали, да је српски народ обманут и да је овај режим издајнички и диктаторски. Потпредседник СРС, Зоран Красић, је истакао да српски народ никад не сме прихватити ову резолуцију.

Скуп је протекао мирно и без инцидената.

Текст конференције

Немања Шаровић: Српска радикална странка је заказала овај протест како би исказала свој политички став и своје неслагање са овом срамном резолуцијом која је предложена у Народној скупштини Републике Србије.

Овом резолуцијом ће бити први пут овлашћена Влада Републике Србије да примени све оне срамне споразуме које је у претходном периоду критиковао и сам Томислав Николић, које је критиковао Војислав Коштуница и које је најжешће критиковала и Српска радикална странка.

Полиција је синоћ око 22 часа забранила овај скуп иако смо га пријавили у сладу са законом. Режим који забрањује својим грађанима да на миран начин исказује свој политички став је диктаторски режим. Режим који предлаже Скупштини да изгласа овакву резолуцију је издајнички режим.

Ми у Српској радикалној странци се не бојимо издајничког и диктаторског режима Томислава Николића, Александра Вучића и Ивице Дачића.

Српски народ на Косову и Метохији је обманут, јер им је предочен текст – значи једна платформа, а онда је Скупштини предложено нешто сасвим друго.

Нема горег криминала од одрицања од своје територије, издаје националних интереса и одрицања од Косова и Метохије.

Ова резолуција је заправо капитулација.

Српска радикална странка подржава Србе који протестују против ове резолуције и против спровођења спопразума договорених са Приштином и ми ћемо то наставити без обзира на претње хапшењем које добијамо од стране режима.

Ми позивамо све људе у Србији који мисле својом главом да се супротставе овом ражиму, да једанпут кажемо „не“ ЕУ и да кажемо „не“ одрицању од Косова, да се коначно окренемо својим традиционалним пријатељима: Руској Федерацији, Кини и другим државама, свим онима који желе да сарађују са нама на равноправним основама.

Дакле, Српска радикална странка се не боји издајничког и диктаторског режима и ми позивамо ове који су прокламовали борбу против криминала да ухапсе највеће криминалце, а највећи криминалци седе у Председништву и Влади Републике Србије, јер горег криминала од ове резолуције нема.

(Српска радикална странка)