Протосинђел Евтимије – O новој књизи Миодрага Новаковића (Про)Западни злочин

korice-za-drugo-izdanje1

Бог није у сили, него у правди!
(Свети Александар Невски)

Недавно се појавила из штампе књига србског родољубивог новинара, Миодрага Новаковића, којом је јавно и смело стао на браник правде, свога народа и отачаства, истовремено постајући тужилац онима који су нам проливали и „пили крв“ у задњих 20-так година.

Они који буду читали ову књигу морају имати јак стомак да би сварили ову тешку и претешку храну. У њој је делимично описан заплет једног од најтежих периода у нашој историји, када се усамљени србски народ нашао на жестоком удару здруженог Западног злочина и геноцида, какав није виђен у новијој светској историји.

korice za drugo izdanje

Као православни хришћани имамо заповест од Бога да праштамо својим личним непријатељима и да их љубимо. Међутим, ово се не односи на непријатеље нашега народа, Цркве и отаџбине. У том смислу ова књига је јасно, аргументовано и драгоцено сведочанство о тим нашим непријатељима и бројним видовима њихове агресије и злочина којима је био (и још увек је) изложен србски народ.

Поражавајућа је чињеница да у години када славимо велики јубилеј 100 годишњице славних србских победа у Првом светском рату, видимо да Србство од тада до данас нема ни једну једину победу и да константно пропада на свим пољима и све дубље! Зашто је то тако, делимичан одговор лежи у непрекидном, подмуклом и агресивном западном настројењу и неоколонијалном делању које је у овој књизи аргументовано показано и доказано. Међутим, потпунији одговор и суштински узрок овако великих (про)Западних злочина и целовековног србског суноврата налази се у Западном отпадању а србском одступању од Бога Живог и Истинитог. Запад је потпуно отпао од извора сваког добра – Бога, отпадањем од праве вере у проклету папску јерес а обезбожени и расрбљени Срби напустили су благословени Пут својих светих и славних предака и кренули за људима без Бога и њиховим безбожним идеологијама, измишљеним и извезеним са тог и таквог Запада: комунизма, социјализма, либерализма, хуманизма, демократије, партократије, европеизма, хедонизма, глобализма, екуменизма.

Наш циљ и Пут је Пут Богочовека Христа, Пут светога Саве и честитога кнеза Лазара, који кроз веру у славно Христово васкрсење и победу над смрћу води у живот вечни у Царству небеском. Све ван тога су странпутице, које воде у вечну пропаст, како на личном, тако и на народном пољу. Додајући речцу про испред наслова Западни злочин, аутор је са правом обухватио и оне који географски не припадају Западу али су по духу и делу њихови саучесници јер су се сврстали на њихову неправедну страну, радећи за западни и свој лични интерес а на велику штету свога народа и државе. Ту мислимо на све србске издајнике и велеиздајнике али и прозападне, марионетске државице у окружењу Србије. Јасно је да ни Словенци, ни Хрвати, ни муслимани, ни Шиптари, ни „Црногорци“ не би могли да се иживљавају над Србима и Србијом да нису имали и да немају западну подршку и залеђину.

Имајући у виду прецизан и детаљан приступ и аналитику брата Миодрага, желимо да му критички укажемо на важан детаљ у вези наслова књиге. Наиме, Западни злочин је временски и географски неодређен и уопштен појам који превазилази садржај књиге. Шта више, мислимо да се нико не би смео потписати испод једног таквог наслова. Нема тог аутора, групе аутора или тих књига и библиотека које би могле да попишу а камоли обухвате и обраде тему са таквим насловом. Јер злочин западног расхристовљеног човека је највећи злочин на кугли земаљској! Зато би ваљало уз овај наслов, додати рецимо поднаслов са временским и географским оквиром, или извршити неку сличну исправку, како би наслов тачно представљао обрађене теме.

Пошто у задњих 100 година немамо србску власт и државу, о небивалим злочинима према нама проговорио је народ кроз своје достојне представнике. Попут народне дипломатије у временима када смо остајали без државе. Да није тако, камење би проговорило. Када се сведочи и исповеда истина и вера онда не смемо да ћутимо.

Цар Ирод је понудио пола царства младој Саломији а ова, наговорена од своје мајке Иродијаде, то није хтела већ је захтевала главу светог Јована Крститеља на тањиру. Зашто? Зато што Иродијада није могла да поднесе јавно изобличавање њене безаконе везе са Иродом од стране светог Јована. Тако и западни злочинци, не могу ни најмање да поднесу јавно разобличавање њихових (не)дела. Велика гордост и узнемирена савест им то не допушта. Видимо да се Запад веома осилио у вршењу некажњених злочина, широм света. Они се Бога не боје и закона не држе, али им је стало до јавног мњења, попут Иродијаде. Свети Оци уче да грех навлачи на себе маску добродетељи, због чега лопов не жели да буде назван лоповом, убица убицом, прељубник прељубником итд. Тако и они са Запада желе да буду у јавности представљени као хуманитарци и човекољупци а никако злочинци, безаконици и лопови. Зато се својски труде да ставе под своју чврсту контролу читав медијски сектор, да се ни случајно не би десило да им неко скине ту јавну маску и не појави се испод ње њихова права ругоба. Гле, докле они у томе иду, мало им је што су извршили толику агресију и злочине, него лицемерно и бестидно захтевају да их називамо пријатељима и доброчинитељима. Зар сам назив мучке НАТО агресије – Милосрдни анђео, не говори довољно о њима?

Хвала брату Миодрагу што је осветлао данашњи образ Србинов и осветлио тамна дела западних државника-злочинаца и њихових балканских штићеника у тајности припремана. Његов истинољубиви труд оставља видљив и значајан траг не само овом књигом него и целокупним радом на јавном пољу, пре свега као уредник патриотског портала СРБски ФБРепортер, чије је настројење сажето у краткој пароли – разбијмо режимски медијски мрак. Заслужио је благослов Божји и свих Срба који живе за Србију а не од Србије. Проговорио је громко у име свих савремених србских жртава и наших заједничких националних патњи, рана и понижења, као прави родољуб али и историчар, хроничар, тужитељ, преводилац, новинар истражитељ, витез.

Јасно нам је да на овакву књигу није у стању да достојно реагује данашње расрбљено Србство, коме је патриотски капацитет и домет сведен на ниво навијања за Србију на спортским такмичењима. Због тога ова књига, по речима самог аутора, треба да сачека неке нове генерације далеко достојнијих и бољих Срба од нас. У тој нади молимо се Богу, али ако се због грехова и непокајања нашег то не деси, брат Миодраг ће свакако имати „су чим изаћ’ пред Милоша“.

протосинђел Евтимије
Успеније Пресвете Богородице, 2014 КиМ

__________

* Књига може да се купи преко интернета на следећем линку: Lulu.com
  Линк за бесплатно преузимање књиге: (Про)Западни Злочин