Власи: „Чиста лаж да су Срби претучени у суду“

azem_vlasiБЕОГРАД – Саветник за спољне послове шиптарске владе Азем Власи изјавио је да су приче да се на Косову насрће на Србе чисте лажи, да не може државни врх Србије да прети да ће силом скинути „спомен-обележје албанским жртвама“ и да Косово не може да фигурира у Уставу Србије.

„Не може Србија да се понаша заштитнички према Србима на Косову, а ми да се правимо да нас није брига шта се догађа са Албанцима у прешевској долини“, рекао је Власи у интервјуу данашњој „Политици“. Он је истакао да државни врх Србије „не може да прети да ће силом скинути једно спомен-обележје албанским жртвама које су пале у сукобу са режимом за који се зна шта је радио Албанцима“.

На новинарску констатацију да је реч о људима који су убијали полицајце и борили се за отцепљење југа Србије, Власи одговара:“Ви изврћете тезу. Да ли су они ушли у станицу и убијали полицајце?“

На констатацију да се на Косову свакодневно насрће на Србе и на подсећање да је Србин ухапшен за Божић претучен усред квази суда у Приштини, Власи је одговорио:“То су чисте лажи“. Да се насрће на Србе је „огољена лаж“, рекао је саветник за спољне послове шиптарске владе.

„Ви у Београду мислите да Срби не смеју да прошетају на Косову јер ће их Албанци појести живе. Људи се крећу, нема међунационалних сукоба, нема насртања на Србе, нити их ко дира“, узтврдио је Власи.

На поновљену новинарску констатацију да је пре неколико дана усред суда Србин претучен и завршио са тешким повредама, он је одговорио питањем: Одакле вам та информација и додао: „То је чиста лаж. У суду није претучен, ако је на улици правио проблеме“.

Косово, каже он, не може да фигурира у Уставу Србије, додајући да чега нема у реалности не може да пише ни у Уставу.

„За Србију је боље да схвати реалност да Кососво од 1999. године не станује у Србији“, додао је Власи, запитавши ко мисли да може међу Албанцима да нађе саговорнике за такве теме које предлаже Платформа о Косову и Метохији државног врха Србије.

ТАНЈУГ / Политика / Срби на окуп