Петорици Срба монтирана оптужница за ратни злочин над цивилима!

??????????????????????

У Основном суду у Косовској Митровици 26. августа

Петорици Срба монтирана оптуженицаза ратни злочин над цивилима!

Нико од оптужених Срба у време кад се оптужују нити је имао униформу, нити оружје нити су икоме изрекли било какву претњу, па овај монтирани процес је раван фашистичком злочину против Срба!

 ??????????????????????

Да је којим случајем фашистички, хитлеров Геебелс данас био у Основном суду у Косовској Митровици, поцрвенео бих од лажи које је у оптужници изнео такозвани међународни  јавни тужилац  Џонатан Ратен, износећи апсолутну конструисану лажну оптужницу против Оливера Ивановића, Драгољуба Делибашића, Небојше Вујачића, Илије Вујачића и Александра Лазовића.

??????????????????????

Оваква оптужница против петорице Срба из Косовске Митровице, који су били цивили и без оружја, без било какве дужности, у време кад се оптужују, је апсолутно пљување у лице Европи, ЕУ, правди и правици, демократији, цивилизацији и судству  у лице.

Петорица Срба су се одречно, директно, изричито и апослутно сви до једног изјаснили да нису криви за оно што се терете у оптужници.

???????????????????????????????

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић, оптужен је да је на Косову починио кривично дело ратног злочина над цивилним становништвом 1999. године, а запрећена казна за то дело је од пет година до доживотне робије.

У оптужници коју је изнео на припремном рочишту шеф Канцеларије специјалног тужилаштва Косова Џонатан Рател наводи се да је Ивановић 14. априла 1999. године у Северној Митровици, као вођа српске паравојне полицијске јединице подстицао групу подређених припадника паравојних снага полиције да почине ратне злочине против цивила.

??????????????????????

Наводи се и да је Ивановић наредио убијање десет косовских Албанаца од којих је четворо и убијено ватреним оружјем од стране неидентификованих порипадника паравојних снага полиције који су били под Ивановићевом контролом.

И осталој четворици Срба Драгољубу Делибашићу, оцу и сину Илији и Небојши Вујачићу и Необојши Лазовићу оптужницом прете вишегодишње казне затвора ако на суду буду потврђени наводи оптужнице за убиство и покушај убиства.

Бивши командир полицијске станице у Косовској Митровици Драгољуб Делибашић оптужен је да је 3. фебруара 2000. године у ноћним сатима делујући у саизвршилаштву са Ивановићем подстицао на извршење кривичног дела убиство из националних мотива.

Како је наведено у монтираној оптужници, Делибашић као командир полиције у Митровици и Ивановић као вођа српске паравојне групе “Чувари моста” имали су намеру да присиле Албанце да напусте куће и тероиторију северне Митровице. Њих двојица су, како је навео Рател цитирајући оптужницу против њих, наредили и подстакли групу подређених полицајаца и припаднака “Чувара моста” да упадну у нелколико зграда које се налазе у Северној Митровици и да их присилно очисте од Албанаца.

На тај начин окривљени су починили кривична дела подстицање на убиство и покушај убиства због националних мотива у саизвршилаштву, навео је Рател и додао да је казна за ово дело не мања од десет година или доживотна казна затвора.

Александар Лазовић, Небојша и Илија Вујачић су, како стоји у оптужници, окривљени да су 3. фебруара 2000. године у ноћним сатима делујући у саизвршиластву по раније договореном плану и у својству Чувара моста извршили напад на стан који се налази у улици Лоле Рибара бр. 3 у Косовској Митровици.

У том стану су се налазиле албанске породице породице Ајети и Џака, а последица тога је, како стоји у оптужници, да су убијене две особе а неколико је повређено.

Они су оптужени за покушај убиства и тешко убиство из националних мотива, а запрећена казна за та дела је не мања од десет година до доживотног затвора.

Оваква исконструисана оптужница је чисто фашистичко – гебелсова лаж која је договорена у некој кухињи на Западу све са циљем застрашивања и даљег протеривања Срба. Овако намерно деловање такозваних међународних тужиоца и судија је апсолутно ратни злочин, тешко кривично дело, антидемократија и антицивилизација.

Зоран Влашковић – Срби на окуп