Кустурица: Срби с Косова, увек сам уз вас!

kusturicaОд Кусте Србима – братски!
За дочек српске Нове године Емир Кустурица и његов „Ноу смокинг оркестра“ свираће у Лепосавићу, а како Курир незванично сазнаје, постоји могућност да се славни режисер са својим бендом спусти и до северног дела Косовске Митровице, где би засвирали на главном тргу, близу моста на коме већ годину и по одолева српска барикада!

– Концерт на северу Косова уочи српске Нове године моја је порука нашем народу на Косову да сам увек уз њих! Симболично, и на овај начин желим да помогнем опстанку нашег народа на тим просторима, да сви заједно покажемо да је то српска земља – каже Кустурица за Курир најављујући концерт.

Иако још нема званичне потврде, помиње се и могућност да концерту у Лепосавићу присуствује и Кустин велики пријатељ, председник Републике Српске Милорад Додик. Кустурица је, иначе, на северу Косова био недавно и тада су га Срби у Лепосавићу и Звечану дочекали изузетно срдачно.

Још једним гестом Куста је показао колико је уз Србе са севера Косова. Прошле недеље објављено је да су се побратимили његов Андрићград и Лепосавић.
– Много је симболике у том гесту. Ко разуме – схватиће! Желимо на овај начин да ојачамо везе Вишеграда и Лепосавића, али и да помогнемо људима на северу. Зашто се прелепе српске ношње које праве људи на северу Косова не би продавале у Андрићграду – пита Кустурица.

 КУРИР