Турци финансирају масовну промену презимена у Рашкој

raska

Како Српски сабор Заветници ексклузивно сазнаје, турска НВО “ТИКА” стоји иза пројекта промене презимена у Рашкој области. Ова НВО има у плану да финансира све оне појединце исламске вероисповести који се одлуче да из свог презимена избришу завршетак “ић”.  “ТИКА” је до сада издвојила 800.000 евра за спровођење пројекта промене презимена. Овај новац преузело је Бошњачко национално вијеће.

Главни посредник за спровођење овог пројекта је председник Бошњачког Националног Вијећа Есад Џуџевић, који је пре неколико дана променио своје презиме у “Џуџо”. Познато је да током осамнаестогодишње власти Џуџевића у општини Тутин, према званичним подацима, није запослен ниједан Србин.

НВО “ТИКА” ће, према нашим сазнањима, финансирати још неколико пројеката чији је циљ промовисање сепаратизма и одвајање Срба исламске вероисповести од матичне државе. Један од њихових пројеката је финансирање уџбеника на босанском који ће бити дељени бошњачкој деци. Својим деловањем ова НВО директно подрива уставни поредак и меша се у унутрашња питања Републике Србије.

Паралелно се суочавамо са ситуацијом у којој министар полиције Небојша Стефановић изјављује да није спреман да одобри полицијско извршење одређених пресуда у Новом Пазару јер се плаши незадовољства локалног живља. Српски сабор Заветници изражава забринутост због исхода ситуације у којој Министарство унутрашњих послова није спремно да делује у складу са својим овлашћењима.

Српски сабор Заветници захтева од надлежних органа да подхитно обуставе креирање новог жаришта међунационалних сукоба и да преиспитају деловање НВО које се финансирају из иностранства.

Извор: http://zavetnici.rs/?p=2655