Атифете Јахјага посетила Грачаницу, манастир Грачаницу и у центру Грачанице попила кафу

jahjaga 1

Такозвана председница Косова Атифете Јахјага боравила је данас у Грачаници, где је посетила и истоимени манастир, али је није примио владика рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије. Јахјага која је у Грачаници била са шефом америчке канцеларије Трејси Ен Џејкобсон је у центру Грачанице попила кафу са ткзв. градоначелником Бранимиром Стојановићем.

Такозвани градоначелник Грачанице и Високи званичник Листе „Српска“ Бранимир Стојановић примио је данас Јахјагу и Трејси Џејкобсон и обавестио их о изазовима са којима се суочава та косовска општина.

Стојановић је казао да је Грачаница успела да у веома кратком року реализује многобројне пројекте у сфери путне инфраструктуре, образовања, културе, спорта и осталих сегмената.

Он је посебно апострофирао да у развој Грачанице треба уложити много напора, како би се повећала запосленост и живот људих учинио бољим.

Говорећи о политичкој ситуацији, ткзв. градоначелник је рекао да сви желе да се ангажују како би се стање побољшало, али је посебно апострофирао да „треба наћи починиоце злочина над Србима у Гораждевцу, за аутобус у Подујеву, као и све други злочине који су учињени над Србима“.

– Такође, треба да се формира и специјални суд који би требало да се бави тим питањима, да би се починиоци тих злочина нашли пред лицем правде – био је категоричан Стојановић.

Такозвана преседница Косова је рекла да је изузетно задовољна данашњом посетом Грачаници и додала да ће учинити све што је у њеној моћи да пројекти као што је здравствени центар и остали добију финансијску помоћ како би се грађанима олакшао живот.

Коментаришући хапшења осумњичених за тероризам Јахјага је казала „Косово неће бити уточиште радикалних и екстремних групација“.

– Овим путем још једном поздрављам безбедносне механизме за јучерашњу операцију – казала је Јахјага.

Иначе, ткзв. преседница Косова и шеф канцеларије САД су данас посетиле седиште општине Грачаница, потом савремену лабораторију за пацијенте свих етничких заједница, манастир у Грачаници, Спортски центар и на крају здравствени центар који треба да добије финансијску подршку из буџета „Косова“.

На крају посете, Јахјага је у центру Грачанице попила кафу са ткзв. градоначелником Стојановићем.

(Срна-Бета)