Фудбалски клуб Нови Сад предложио одигравање пријатељске утакмице с репрезентацијом Народне Републике Луганск

???????????????

НОВИ САД/ЛУГАНСК – Српски нижелигашки фудбалски клуб Нови Сад предложио је одигравање пријатељске утакмице с репрезентацијом самопроглашене Народне Републике Луганск, а представници тог отцепљеног дела Украјине најавили су да ће радо прихватити позив.

fudbalska-lopta

Како се наводи на информационом порталу Новоросије (www.novorussia.su), иницијатива је потекла од новосадске екипе.

„Имајући у виду дугу фудбалску традицију, како у Србији тако и у региону Луганск, радо смо прихватили тај предлог“, наводи се на сајту.

Фудбалски клуб Нови Сад прошле сезоне испао је из Српске лиге Војводина (трећи ранг такмичења) у Војвођанску лигу Запад, али је неизвесно у којој ће се лиги такмичити следеће сезоне због тренутне реорганизације и лиге и клуба.

Додаје се да се у овом тренутку обавља селекција тима Луганска који ће одиграти пријатељску утакмицу „на гостољубивом српском тлу“, крајем августа.

„Иако је у току рат, ми већ мислимо о будућности и о миру а једна од његових компонената је и фудбал“, додаје се.

Такође се додаје да самопроглашена Народна Република Луганск планира и да усвоји низ закона и прописа којим би се омогућило формирање Фудбалског савеза региона Луганск, који би ступио у контакт са ФИФА и УЕФА.

У овом тренутку се планира и успостављање фудбалског шампионата, могуће заједно са такође самопроглашеном Народном Републиком Доњецк.

(Бета)