Младен Обрадовић у кућном затвору

Mladen-Obradovic1

Саопштење за јавност

Београд, 22. 7. 2014.

 

Младен Обрадовић у кућном затвору

 

Председник Србског Образа, Младен Обрадовић, од данас је у кућном затвору.

Обрадовић је осуђен и кажњен због јавних наступа и изјава у медијима током септембра 2009. године, у којима се аргументовано противио одржавању поворке срама у Београду, као и због коришћења чувеног слогана „Чекамо вас!“.

Иако је током суђења одбрана, на челу са адвокатом Гораном Петронијевићем, убедљиво доказала да су изјаве председника Образа у складу са Уставом зајемченим правима слободе мишљења, изражавања и јавног изношења верских уверења, суд је под политичким притиском прогласио Младена Обрадовића кривим за извршење кривичног дела „расна и друга дискриминација“ по члану 387, став 4 Кривичног законика.

Одлуком Апелационог суда у Београду, који је делимично уважио жалбу одбране и преиначио првобитну пресуду Првог основног суда, Обрадовић је осуђен на четири месеца затвора, с тим да казну одслужује у просторијама у којима станује.

Упркос оваквој пресуди и казни, Младен Обрадовић и Србски Образ поручују да ће се и даље залагати за одбрану вековних вредности србског народа и да нипошто неће одустати од борбе за здраво друштво и слободно Србство на темељима Светосавља.

 

Србски Образ

Информативна служба