Косово се неће поновити у Француској

DzamijaФранцуски омладински националистички покрет „Исконско поколење“ је окупирало џамију у граду Пуатје. О овом симболичном акту говори Дамјен Рије (ДР), представник новог покрета против ислама и за радикално искорењивање имиграције у Француској, у ексклузивном интервјуу „Гласу Русије“

Ви сте представник „Исконског поколења“ . Ваш покрет је окупирао градилиште највеће џамије у граду Пуатје. Изјавили сте да себе видите као борца против ислама, вођу војске седмог века Карла Мартела, који је зауставио ширење ислама у Европи у бици код Пуатјеа. Како бисте могли да опишете Ваш покрет? Који је Ваш програм? Има вас много?

Наш покрет је стар 2 месеца. Део смо општег фронта борбе за исконске вредности, штитимо право европејаца на самоопредељење уопште, као и конкретно Француза. Желимо да се спроведе референдум о проблему имиграције. Желимо референдум по питању изградње нових џамија, налик и по обрасцу швајцарског референдума о минаретима.Одлучили смо да положимо наше аргументе на сто како бисмо привукли пажњу власти и медија. Зато смо се одлучили на овај симболички гест, обзиром да је наступила годишњица битке код Пуатјеа.У томе и јесте симболика овог места, управо овде је Европа одолела Арапима у тим давним временима.

Коначно, то није просто џамија, већ саборна џамија са минаретом висине 32 метра и на 4 спрата. То гигантско здање кошта 5 милиона евра које је највећим делом финансирала Саудијска Арабија. Како бисмо добили приступ медијима, попели смо се на кров џамије.

Новинари су пребројали око хиљаду људи који су учествовали у протестима око градилишта . Ипак, колико чланова има ваш покрет?

На крову је било 73 делегата из француске провинције. Чланску карту покрета је добило већ 5000 људи. Али, данас је током протеста стигло десетине захтева за приступ. Зато је веома тешко рећи колики је тачан број чланова. За две недеље ћемо моћи да тачно избројимо, кад секретаријат обради податке. Мислим да ће бити неколико стотина чланова. Покрет се готово буквално јуче појавио. Знам да уживамо огромну подршку. Добијамо хиљаде прилога и писама подршке путем електронске поште.

Када Ви нама говорите о швајцарском искуству, имате у виду такве високе политичаре као што је нпр Оскар Фрејзингер, који је иступио као иницијатор швајцарског референдума о забрани изградње минарета, или утицајног француског политичара и стручњака референдума Ивана Бло?

Управо тако. Ми се поредимо са тим борцима. То је образац понашања храбрих људи, делимо исту судбину са њима, пратимо њихове кораке и идемо истим путем- путем отпора. По том путу идемо како можемо. Било да је то Оскар Фрејзингер или господин Бло- управо по њима би требало да се равнају Французи.

Ако, нпр, Ви заиста својим напорима спречите изградњу џамије и зауставите исламизацију Француске, што је блиско и мом срцу, шта ћете потом радити? Спровешћете и чистку ислама у Француској? Можда то и није ваш сектор одговорности?

Па, добро, рећи ћу зашто смо пошли у хајку на ислам. Ми заправо нисмо против ислама: свако верује у шта може. То једноставно није европска религија. Осим тога, распростирање ислама- директан је одраз имиграције. А наш је задатак- заустављање имиграције! Ми желимо да се сви они врате. Нама треба њихов добровољни повратак- свих тих милиона имиграната, који бораве у Француској! Нека се врате у своје исламске земље, јер ми не желимо да се претворимо у ново Косово! Не желимо да се претворимо у нови Либан! Зато што не желимо да ступамо у ратове са муслиманима! Зато што ми желимо мир! А мира ће бити само онда, кад се они врате у своје државе.Ниједна земља света не може да живи мирно поред муслимана. Сваки пут када се појављују муслимани, рађа се рат. Довољно је погледати данас на опште стање на планети. Ни једна муслиманска земља не живи мирно. А ми, ми желимо мир! Боље нека они сами оду! Морају се вратити својим коренима!

Глас Русије 25.10.2012.