„Хајде да се скупимо и да сачекамо проклете Албанце…“

albanci-u-skoplju-Novinite-com

СКОПЉЕ/ТИРАНА – Вишедневни протести Албанаца у Македонији незадовољних пресудом у случају „Монструми”, прешли су границе те државе, док се Македонци путем друштвених мрежа позивају на антипротест, у петак 11. јула испред македонске владе, под слоганом „Македонија Македонцима”.

Са скупа у Тирани албански боксер Нури Сефери позвао је Македонце да „прекину насиље над Албанцима и поручио да Албанаца има укупно 10 милиона”.

„Ми смо мирољубив народ али у случају да нас неко натера бићемо присиљени да реагујемо и одговоримо… Схватите нећемо седети скрштених руку”, рекао је он.

Албанци у Македонији започели су протесте у петак након што је шесторици њихових сународника изречена доживотна казна затвора за свирепо убиство петорице младих Македонаца уочи Ускрса 2012. године.

С друге стране, македонски лист Шекули најавио је да Македонци спремају антипротесте који ће бити одржани истог дана и у исто време када и албански.

Хајде да се скупимо и да сачекамо проклете Албанце пред владом и да им покажемо да не могу да раде шта хоће са овом државом ширећи насиље. Македонија је почела да личи на Палестину, али Скопље није Бејрут”, каже се између осталог у позиву Македонцима.

Tанјуг