Американци саветују Порошенка да убија проруски настројене заробљенике

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Стручњаци америчког стратешког истраживачког центра „RAND Corporation“ припремили су за председника Украјине Петра Порошенка документ у коме се детаљно описују кораци које треба предузети уколико не успе мировни план на југоистоку земље, јавља RT.

У документу се набрајају главне фазе рата које агенција предлаже Порошенку ради ефикаснијег обуздавања непокорних грађана. У првој фази у региону се уводи ратно стање. Предлаже се да се Донбас одсече од осталог света, тј. да се у читавом региону забрани улазак и излазак људи, достава свих врста робе, укључујући и намирнице, и да се гуше сигнали везе.
Друга фаза предвиђа уништавање добровољаца. Према плану, Порошенко треба да изда наређење о ваздушним ударима по стратешким објектима и живој сили. У документу се истиче да не треба искључивати могућност примене забрањених врста оружја како би се смањили губици у људству на страни Кијева.

У плану се објашњава да у филтрационе логоре треба одводити само људе који нису симпатизери добровољаца. Сви остали, па и жене, могу се стрељати.

Трећа тачка плана предвиђа поновно успостављање „нормалног“ живота у регионима. Избеглице могу да се врате својим кућама, али тек после детаљне провере у филтрационим логорима. Имовина осуђених житеља Луганске и Доњецке области биће конфискована у корист државе да би затим била предата онима који су се истакли у казненим операцијама.

Корпорација RAND је основана 1948. у граду Санта Моника под покровитељством ратног ваздухопловства САД. Од почетка 1950-их RAND је радио по наруџбини других америчких владиних организација, вршећи истраживања везана за проблеме националне безбедности, између осталог и са стратешког аспекта.

Руска Реч