Грешни Милоје: Докле међу Србима буде народа оваквога кова, дотле ми пропасти не можемо

miloje_stevanovicТо је заиста један предиван осећај у овој катакомби који смо јутрос доживели на Светој Литургији. Дакле, док буде међу Србима народа  оваквога кова, какав је јутрос био у овој Светињи, дотле ми пропасти не можемо. Велика је радост када човек види како земља Србија постаје гостопримница за Косовске мученике, и како у земљи Србији почиње да клија семе, које је Владика Артемије посејао за ових 30-так  година боравећи овде међу Вама, како се плодови, који се преко његов духовне деце сеју,  и нарастају, и то је заиста једна гаранција да ћемо ми сачувати веру ђедова и прађедова наших.

Пошто овде има умнијих људи од мене, ја бих препустио да још неко нешто каже.

Ја заиста немам речи да искажем радост коју осећам овде међу Вама.

Нека би Бог дао да границе које нам постављају између нас- нестану једног дана.  То што се сада чини са нашом Отаџбином, са нашим огњиштима, са нашом земљом, ће бити привремено.

Ниједно Царство, од Вавилона до  данас није опстало.

Ми, као Хришћани, верујемо да ће ово Америчко Царство пропасти, и да ће наша земља, која је окупирана, опет бити слободна, и да ће границе, које нам постављају, кад-тад бити избрисане. Битно је да ми у срцу сачувамо Косово, ту нашу заиста Светоотачку Светињу.

Нека би Господ дао да се у радости, у заједништву, у вери чврстој Светог Саве виђамо. На многаја љета!

Жеровница, у суботу, 29.12. 2012. након Св.Литургије