Одборник СНС у Врању – пироман који је учествовао у паљењу више од 20 аутомобила, локала и кућа

Врање – У Врању је полициј привела шест особа осумњичених за серију паљења аутомобила и других инцидената у том граду, сазнаје агенција Бета у полицији. Акцију заједнички спроводе Управа криминалистичке полиције, Жандармерија и Припадници полицијске управе.

Ухапшени су Милош Младеновић звани Жаба (25), одборник СНС-а у Скупштини Врања, Милош Поповић звани Пакман(23), познати кик боксер, Милош Анђелковић звани Анђел (22), Милош Цветковић звани Бањурац (23) и Велимир Вукославовић, Божидар Стојановић (26) и Дејан Николић звани Кантар (33) за кога се сумња да је власник неколико легалних и нелегалних кладионица у Бујановцу и Прешеву.

Портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић потврдио је данас да је на подручју тог града од раних јутарњих часова у току хапшење осумњичених за више кривичних дела.

Стаменковић је за агенцију Бета изјавио да је полицијска акција усмерена ка расветљавању и спречавању кривичних дела која су се десила у претходном периоду, али да сада не може више да говори о акцији.

Прошлог месеца је на том подручју забележено неколико случајева паљења, а на мети су били аутомобили политичара, људи из бизниса и обичних грађана.

У Врању су дизане у ваздух и приватне куће и угоститељски објекти, а у једној од тих паљевина страдало је и стара зграда врањског позоришта. Пре тога на исти начин уништен је и аутомобил бизнисмена Мите Р.

Његово име помиње се и у вестима о хапшењу четворице полицајаца у Врању, који су злоупотребили положај приликом увиђаја једне саобраћајне несреће. Мита Р. је био притворен заједно с полицајцима.

Према извештају Полицијске управе Врање, који је достављен Скупштини града, у Врању је од 2008. до данас у подметнутим пожарима запаљено двадесетак аутомобила, угоститељских објеката и приватних кућа.

У пожару који је 2. јула 2012. године подметнут у дискотеци „Паладијум“ потпуно је изгорело градско позориште „Бора Станковић“, кога је од дискотеке делио један зид.

Ресторан „Кубура“ је неко дигао у ваздух 2009. године, а спаљена је и кућа тридесетогодишњег угоститеља Велимира Вукославовића. Он је полицији рекао на кога сумња, јер је добијао претње.

Градоначелник Врања Зоран Антић казао је раније да се они који по граду пале не крију, а да се они које полиција приведе брзо нађу опет на слободи.

БЕТА