Ко је наредио и ко је уклонио барикаду!?

??????????????????????
И Албанци бициклисти су јутросм 18. јуна, пожурили у северни српски део града

На главном градском мосту на Ибру у подељеној Косовској Митровици  ноћас 18. јуна

Ко је  наредио  и ко је уклонио  барикаду!?

Барикада укоњена за четири сата док су Срби збуњени и немо посматрали   цео догађај са улице и околних зграда. – Барикада постављена 16. септембра  2011. године  у знак  забране уласка зликовачких албанских институција на северу КиМ

??????????????????????
Италијански карабињери јутрос на мосту са јужне стране

Још нико незна ко је наредио и ко је  је ноћас у један сат иза поноћи ( 18. Јуна)  започео  и после четири и по сата уклонио  главну барикаду на северној страни  главног градског моста на Ибру у подељеној Косовској Митровици. Срби су 11. септембра 2011. године  поставили  барикаду на мосту, као још 35 барикада  на читавом северу Косова и Метохије у знак  забране уласка албанских зликовачких институција на северу КиМ које никда и нигде нису постојале. Барикада је  уклоњена уз помоћ камиона и тешке механизације.

??????????????????????

Акциа је протекла без инцидената и трајала  је четири  и по сата.  Било  је само знатижељних Срба који су немо посматрали  “радове“ и  оних који су акцију пратили са прозора оближњих зграда.

мост
Често се мост није  видео од силних димних бомби и сузавца Кфора који су спречавали Албанце да уђу у српски део К.Митровице

Припадници италијанског Кфора и косовске полиције мирно су посматрали акцију у непосредној близини.

У акцију су била укључена два багера и више теретних камиона, који су земљу, бетон и песак одложили у непосредној близини моста са леве стране.

мост1
Мост пре барикада када га чувао Кфор

Пар контејнера  и трафика који су се налазили испред барикаде која се налази на северној страни моста у Косовској Митровици уклоњени су претходног дана, у уторак поподне 17. јуна.

Јутрос  су  преко главног градског моста похитали моторизовани Албанци, највише таксисти, да што пре пређу аутима мост.  На улазу моста , са јужне стране било је 20 италијанских карабињера са шест мањих оклопних возила и једно возило Кфора.

Након уклањајња ове барикаде остала је још једна мања, код Техничке школе, на путу од Бошњачке махале према центру северне Митровице.

Зоран Влашковић – Срби на окуп