„Мајке Сребренице“ иду по свету и лажу!

Тузла – Чланице организација „Мајке Сребренице“, осим великих кућа које су саградиле узимајући новац на лажима о убијеним Сребреничанима, имају и приватне авионе који их возе широм света да лажно сведоче и шире причу о наводном геноциду у Сребреници, тврди Хаша Омеровић из Тузле.

Омеровићева је Срни изјавила да та група жена лажно представља породице погинулих у Сребреници, нагласивши да су то профитерска удружења које је основао ратни председник тадашње БиХ, Алија Изетбеговић и поглавар Исламске заједнице, Мустафа Церић.

„Та група жена никада се не мијења. Плаћене су да изађу на годишњицу у Поточарима, да лажно свједоче у Хагу и да се појаве пред медијима чим им кажу њихови наредбодавци из Сарајева“, рекла је Омеровићева.

Омеровићева је истакла да је Изетбеговић злоупотребио Сребреничане да би утврдио своју власт и победу деведесетих година на изборима, а да су Поточари направљени у сарадњи са бившим председником САД, Билом Клинтоном „да се имају где окупљати и наставити манипулисати са Бошњацима зарад својих политичких циљева и странке СДА“.

Према речима Омеровићеве, ти људи су били цивили које су оставили ратни командант сребреничких муслимана, Насер Орић и Алија Изетбеговић да би изазвали ваздушне нападе НАТО-а на српске положаје.

„У Поточарима се сваког 11. јула прави кич, а од профита који се узима на жртвама богате се појединци у организацији ‘Мајке Сребренице’. С друге стране моје дијете нема ни стипендију, а отац је погинуо у рату у БиХ и сахрањен је у Тузли, а не у Поточарима како су тражили од мене из удружења“, наглашава Омеровићева.

Према њеним речима, срамота је и да само у Поточарима на нишанима пише „погинуо на Алаховом путу“, што је слоган муџахедина. Она додаје да „Мајке Сребренице“ и бошњачки политичари целом свету „продају причу о геноциду у Сребреници“, што „дебело наплаћују“, док породице страдалих и даље живе у беди без икаквих права и било какве помоћи.

Омеровићева жали мајке које су изгубиле својих најмилије у Сребреници, јер су, како каже, остављене на милост и немилост да живе по подрумима. Новца за путовање у Шведску, Холандију, Шпанију за „Мајке Сребренице“ има, а за сиротињу нема, закључила је Омеровићева.

СРНА