Нада Обрадовић: Повратак на бљувотину или на месту злочина

Afera_indexПрича се да ће сутра, тачно у подне, на крагујевачки Правни факултет доћи тројица величанствених: Амфилохије Радовић и Атанасије Јефтић. И то у пратњи свог експерта – Велибора Џомића, који је завршио права на Универзитету у Приштини, а који ће сутра да докторира уз подршку горње двојице и помоћ свог кума проф. Срђана Ђорђевића. Наравно на Правном факултету у Крагујевцу, где би другде, јер је општепознато да су ту дипломе по најнижој цени.

Поставља се питање: да ли долазећи на место злочина, два митроносца који су са Правног факултета својим писмима ректору Универзитета у Крагујевцу, 14. и 15. априла 2010.године, истерали и без хлеба оставили мр Зорана Чворовића – хоће да распусте судове који су Зорана Чворовића вратили на посао?

Или је, можда, разлог њиховог доласка да обезбеде пролаз будућем доктору правних наука – Велибору Џомићу, који се прославио писањем оптужница и пресуда – како се многима хвалио – владици Артемију и његовој духовној деци?

Ако долазе због овог првог, сажаљавамо им случај: нису сви у овој држави продали образ и веру за вечеру!

Ако, пак, долазе због овог другог, нису имали потребе – јер, њихов пулен (зли језици кажу полтрон) ће сасвим сигурно докторирати, јер му је у комисији др Ненад Ђурђевић, оптужен у афери „Индекс“ који је истовремено и у синодовој Комисији за реформу Устава СПЦ. А ту је и проф. Срђан Ђорђевић, оптужен у истој афери за исту работу – продају испита, а који је истовремено и КУМ будућег ДОКТОРА Џомића, ових дана нашироко познат по промовисању устава тзв. Републике Косово.

Дакле: Господа Атанасије и Амфилохије су уништили СПЦ на Косову, братоубиством над Владиком Артемијем, а сада ће „индексовци“ и будући ДОКТОР ЏОМИЋ то правно да уобличе.

Читаоца овог текста упућујемо на чланак Наташе Јовановић и коментаре (Час бешчашћа на правном факултету), као и на документа у прилогу (кликните овде за документа).

Најзад, будућем ДОКТОРУ ЏОМИЋУ, његовим кумовима – менторима – члановима Комисије и епископима Атанасију и Амфилохију (овај други иначе не припада одавно СПЦ, јер на његовим црквама, манастирима и богословији РЕЧ „српска“ не постоји) – којима закон лежи у топузу – честитамо учешће на „одбрани доктората“ на Правном факултету у Крагујевцу песмом: „ Дотако сам дно живота“.