Терористи са југа Србије прете оружјем

ГЊИЛАНЕ – Бивши командант „Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе“ (ОВПМБ) Љуљзим Ибиши запретио је данас да ће он и његови саборци поново узети пушке и уноформе, исто онако лако као што су их оставили, ако Србија не промени став према Прешевској долини.

„Ако смо ми дали предност дијалогу за сређивање проблема Прешевске долине, то не значи да Србија треба да насрне на нас“, објаснио је Ибиши у изјави ФоНету, поводом позива да се уклони споменик погинулим припадницима ОВПМБ у Прешеву.

Он је оценио да „раније претње“ премијера Србије Ивице Дачића нису добре за мир.
„Сачекећемо још мало да видимо да ли ће наши политичари да среде ствари. Уколико то не ураде, спремни смо као никад до сада“, упозорио је Ибиши, који протеклих неколико година борави на Косову.

Командант ОВПМБ Орхан Реџепи сматра да учестале изјаве о уклањању споменика у Прешеву представљају планирану стратегију.
„Прво претећа изјава Дачића, па наводни покушај неких грађана да крену према Прешеву, па овај последњи захтев Синдиката српске полиције, све је то добро монтирано на стари српски начин за неко финале око Прешева“, оценио је Реџепи.

„Ми смо спремни да одговоримо како нама најбоље одговара“, напоменуо је Реџепи, који сматра да се хитно мора решити проблем Прешевске долине, за шта је, по њему, припајање Косову једино решење.

ФОНЕТ