Униполарна хегемонија Америке пропада. Раскринкали смо ђубрад, и нећемо више да играмо по њиховом

american-flag-tattered

 

20130914_USD000_1

Цртеж: Economist.com

Свет гледа како сан неоконзервативаца нестаје у диму… њихов Нови светски поредак који од планете прави велику плантажу, која треба да буде подељена између разних политичких интересних елита, банкстера[1] и гангстера, са САД на челу колоне. “Вођење офанзивног рата”, због чега су Нирнбершки процеси осудили нацисте на смрт вешањем, Америка је бесрамно учинила каменом темељцем сопствене спољне политике, користећи себично оправдање да би свако друго уређење било претња њеној безбедности.

Tо је исто као кад би банда криминалаца у великом граду изјавила да због тога што угрожава њихову доминацију, полиција мора бити уклоњена као “претња безбедности,” и да микро атомске бомбе које они поседују могу бити употребљене превентивно ради “њихове одбране”. Немојте се смејати или мислити да је ово сулудо. Овако у круг затворено самооправдавајуће резоновање, уобичајено је међу криминалцима, укључујући ту и њихову политичку подврсту.

Путин одбио да загризе НАТО-в украјински мамац

Русијин Путин, који се никад не спушта на ниво мајстора за лансирање лажних оптужби кад је сребрени метак далеко ефикаснији, изнео је на економском форуму у Ст. Петерсбургу, у разговору са глобалним медијима, да САД представљају универзалну опасност за нас.

Док сам ја овде раније писао да је иронијa то што САД закивa ексере на ковчегу сопственог светског лидерства, Путин је на овом форуму и сам закуцао још неколико ексера, користећи чекић који су му дали САД и НАТО.

Први је био његова поставка да је план Америке о униполарном свету са њом као једином супер-силом мртав. Он је употребио мекши термин “није успео”… али то за мене значи да је мртав. А шта је у ствари то што га убија толико је очигледно, да је тешко гледати. Нико неће да загризе мамац Америке да пожели да се бори за статус врховне супер силе.

Хладни рат може да се одржава уз подршку јавности само ако имате противника који се посветио томе да вас порази и покори. Када наводне „претње по безбедност“ очигледно немају ниједан од тих циљева или способности, јавност ће се одупирати, пошто је на превару остављена испражњених џепова да би подржавала трговачке ратове од који користи имају само елите које траже нове жртве за пљачкање.

То оставља Сједињеним Државама, које се боксују са сенком, целокупан неевропски свет, али оне не могу да спусте ниједан ударац због тога што у рингу нема никога. Они [потенцијални противници] су заузети изградњом и одбраном својих земаља. Западне економије се све боре за живот због тога што су се њихова политичка вођства уортачила са финансијским гангстерима да би пљачкала сопствене земље са сулудом идејом да ће тотална финансијска контрола осигурати њихову власт заувек.

Али, они су заборавили да себи поставе једно важно питање – власт над чим…  над банкротираном земљом која може да преживи само прождирући привреде других земаља да би сачували од рушења сопствене куће од карата?

Хоће ли лојална „интел“[2] коњица дојахати у помоћ?

Лојална независна Интел заједница гледа на ово као на масовну издају у свим овим земљама, и држи своје обавештајне агенције у стању презира према двоструким улогама које су оне одиграле било активно учествујући у овој издаји, било знајући да је она у току и не предузимајући ништа у вези с тим.

american-flag-tatteredУ Америци, ако знате да је дете злостављано и не пријавите то, ви можете бити оптужени за злочин прве класе [Class-Afelony]… једнак злостављачевом. Закон вас сматра потпуно саодговорним за злостављање јер сте могли да га зауставите а нисте. Али наличје свега тога је да можете да злостављате читаву земљу, укључујући сву њену децу, а да на то гледате само као на део “политичкогпроцеса”. Ово ми је вратило сећање на време кад су педофили покушали да поново измисле себе и представе се као људи са „алтернативним стилом живота” који се боре за „слободу говора” па, према томе, треба да уживају и заштиту грађанских права. То је летело као балон од олова.

Макро- верзија исте ове ствари су домаће обавештајне агенције [Intel agencies] које посматрају политички и пословни пејзаж сав изрешетан издајом, “дозвољеном шпијунажом” попут оне израелске на пример, и мега финансијским злочинима у које су умешани “заштићени ентитети” (попут породице Буш), а за које се сматра да су ван домашаја кривичног гоњења због опасности по безбедност. Они се извлаче са свим тим зато што је то до сада скривано иза ознака безбедносних тајни.

Да би заштитили себе од тога да буду искоришћени као жртвени јарци, многи људи који раде на средњем и вишем нивоу у обавештајним агенцијама однели су доста материјала са собом својим кућама. О да, мора се имати заштитно тајно скровиште као део игре опстанка. Сметлишта интелиџенс заједнице се све више и више користе да се избегне губитак положаја као мера спречавања кривичног гоњења на високом нивоу. Користе се за тестирање реакције јавности, да се види да ли су они до те мере потучени да заиста не могу да учине ништа да узврате ударац.

На текуће агресивне економске ратове које траже Западне финансијске елите, лојални људи у службама безбедности све више и више гледају као на највеће претњу безбедности са којом се њихове земаљe суочавају. Кад би они хтели да објаве тотални рат тим елитама, имају довољно доказа у својим фајловима да напуне затворе бившим политичарима, банкстерсима, Вол стрит-Сити ов Лондон бандитосима и магнатима итд. из туцета земаља, захваљујући чуду од data-mining-а [3]. Они знају где ови крију највећи део свог илегално стеченог новца, као и већину прљавиштина које су починили.

Две ствари које их сада задржавају су недостатак храбрости и страх да би поверење јавности у владу могло да буде толико разорено да би последице биле непредвидиве. Али то је само изговор, будући да су све те земље пуне часних и талентованих људи, вољних да крену напред и обнове своје земље.

Системски проблем који сам управо описао јесте Ахилова пета за агресију Запада која је сада у току. Позитивна агресија која је потребна да нас сада спасе и преокрене читаву ситуацију, састоји се у томе да очистимо сопствене куће до темеља. Махање метлом по површини неће уопште имати ефекта, биће то само траћење снаге којим засмејавамо лоше момке.

Сви смо ми мете стратегије економског рата Запада

Оно што сада гледамо на светској сцени је невероватна замена улога из Хладног рата. Некадашње аутократске комунистичке земље које су имали култ Маоа и Стаљина, Црвену гарду и Политбиро, преузеле су плашт заштите демократских тежњи слабијих земаља да се боре против финансијскеи војне доминације бивших колонијалних сила. Овде имамо упозорење: нити оне желе да буду умешане у унутрашње политичке ствари страних држава нити да офанзивно користе своје војне снаге. Добри Боже… какву то нову идеју имају тамо!

sinking

Цртеж: Rebellenation

Сваки поштен човек може да види да америчка спољна политика, иза танког вела нуђења руке помоћи у „изградњи демократских институција“ управо тражи економски хладни рат, откад је традиционална војна претња број један нестала. Контранапад на пропалу украјинску Жуту револуцију, уз упумпаних 5 милијарди долара САД и армијом НВО дестабилизационих трупа за преузимање власти у правом тренутку, сада је изложен погледима целог света у свој својој ружноћи и бруталности.

Сулуди и пропали покушаји САД и ЕУ да прикажу Русију као агресора, дочекани су циничним смехом широм света. Армијски Генерал Онорé, [командант одбране] од урагана Катрина [и Рита] канонизовао је израз „Stuckon Stupid” [4] у америчком лексикону. Тај израз – постати опседнут глупостима – савршено описује спољну политику Запада, онакву какву сада видимо на дисплеју.

Мете, Русија и Кина, оптрчавале су дипломатске кругове око својих мучитеља. Од њих нисмо чули претње санкцијама нити “све опције су на столу”. Ако ништа друго, ове две земље имају боље манире. Њихов говор никада није театралан или хистеричани не подстиче ниске страсти у публици, упркос томе што наш САД Стејт департмент то ради стално.

Док се Запад, сам у рингу, боксује са сенком, Кина и Русија спроводе “rope-a-dope” [5] стратегију Мухамеда Алија седећи позади и апсорбујући бесконачне покушаје Запада да их прикаже као претње безбедности, али по дефолту Запад показује своје сопствене стражњице.

Је ли све то због новца? Наравно.

Еволуција једне или више резервних валута је једноставно датост. Она може бити претња само за страну која тражи доминацију да би постојала само једна… њена. Запад је потпуно изгубио сваку подршку коју би могао да има тиме што тако флагрантно користи долар као тајно финансијско оружје. Нема нове растуће економије која би без марионетске владе Запада могла да преда своју земљу таквој страној доминацији, а да стварно не изврши издају. Tо је тај велики разлог због кога је Путин највише поштована светска фигура нашег доба, док Обама „скаче са литице.“[6]

То што Запад користи санкције као оружје финансијског терора ући ће у историју јер је тешко поверовати да такву саморазарајућу стратегију може да примењује влада, чак и минимално компетентна. Али Гордон Даф [7] је добијао хладноратовске тајне документе који показују остатке дубоког тајног пенетрирања Мосада за време хладног рата, а лица из Јеврејског лобија су играла кључне улоге у свим финансијским потресима овог 21.века.

Дугорочни циљ је био разарање америчке привреде, и ми затичемо администрације обојице Бушова и Обамину пуну њихових оперативаца на многим кључним положајима у финансијској политици. Стејт департмент и његов огранак за санкције управо су пуни знате којих људи са двојним држављанством.

Економске уније – Да ли су оне претње или стимулатори трговине

Економске уније формиране у Азији су нешто у шта природно прерастају привреде које се развијају. Тешко да могу да буду претња за Запад, они су јасно објавили прошле недеље да је њихов циљ да буду мост између Истока и Запада, користећи ефикасност трговине креиране да помогне да се обезбеди огроман инвестициони кaпитал потребан за инфраструктурне пројекте. Уговорени гасовод Кина-Русија ће бити највећи градитељски пројекат на свету.

Преговори о изградњи гасовода у Западној Кини ће почети одмах, што је везано за пројекат Нови пут свиле и изградњу потпуно нових градова у Западној Кини, слично као што су се западне Сједињене Државе развијале дуж траса железничке пруге. Оно што Запад стварно мрзи је чињеница да Русија и Кина све ово раде без страних војних база, размештања ракетног штитаили огромних издатака за платформе офанзивног оружја.

А оно што политичари Запада мрзе чак и више јесте страх да ће се једног дана пробудити и угледати армије грађана испред својих улазних врата како хоће да разговарају са њима о томе како су финансијски силовани и опљачкани од њихове феле, а затим навођени да за све то криве Русе и Кинезе. Tо је оно због чега униполарна хегемонија Америке пропада. Она је, од свог зачетка, била напад на све нас. Раскринкали смо ђубрад, и нећемо више да играмо по њиховом. Мислим да све нас то чини претњом за знате већ кога.

_____________

salami20130105131220457

 

 

Биографија:

Џим В. Дин (Jim W. Dean) потиче из стре војничке познате још породице из времена Америчке Револуције. Његов отац је у Другом светском рату био пилот борбеног авиона P-40 а касније P-51 Mustang. Џимова мајка је постала ратна удовица у 16-ој години, јер је њен први муж погинуо са свих 580 чланова посаде брода Пол Хамилтон, торпедованог у близини обала Алжира, док је носио 7000 тона експлозива.

Дин се недавно појавио у документарцу Тражећи Линколна (Looking for Lincoln) са професором Хенријем Луисом Гејтсом. Предавао је у војној школи Army Command and General Staff School на Форт Гордону[8]. У својим списима фокусира се на теме националне безбедности, обавештајног рада, црних и психолошких операција, војно/обавештајне историје, укључујући личне видео архиве, и на ратове који се воде сада. Џим Дин је уредник часописа за војне и спољнополитичке послове Ветерани данас (Veterans Today). More articles by Jim W. Dean

***

[1] Реч је настала спајањем енглеских речи „banker“ и „gangster.“ Обично се користи у множини да означи предаторске елементе у оквиру индустрије финансијских услуга

[2]  Intel, неформални назив за обавештајне службе, посебно за војне обавештане службе САД, али и за бизнис шпијунажу

[3] Data mining је интердисциплинарна област компјутерске науке, процес откривања шаблонау великом сету података и доласка до нових информација анализом великих база података

[4] RusselL. Honoré 31.08. 2005 именован за команданта JointTaskForceKatrina одговорног за координацију војне помоћи жртвама урагана. Његов долазак у Њу Орлеанс означио је радикалну позитивну промену после неуспешног рада локалних и федералних служби. Генерал је стекао репутацију човека који успешно решавао проблеме велике хуманитарне кризе. Пар месеци касније, на конференцији за штампу пред нови ураган Рита, инсистирао је да новинари пренесу информације које су у том тренутку биле најважније за живот људи, уместоо што му постављају политичка питање.Рекао је репортерима Don’tgetstuckonstupid, а када је један од њих наставио да поставља питања о одговорности државе за штету од урагана Катрина док је Оноре настојао да организује хитне мере заштите становништва од новог урагана Рита, генерал се окренуо према њему и рекао:You аре „stuckonstupid“ због чега је освануо на насловним странама, „разапет“ од стране новинара као човек који се усудио да полемише са медијима.Израз је временом постао популаран и означава некога ко је „запео за нешто као луд“, како ми то кажемо.

[5] The rope-a-dope је стил борбе у боксу који се везује за Мухамеда Алија и његову стратегију против Џорџа Формена 1974, а изван бокса израз описује стратегију у којој једна страна намерно доводи себе у наизглед губитнички положај, настојећи да то искористи и постане победник на крају.

[6] Go jump off a cliff каже се некоме ко вас иритира, омета, досађује вам. Слично нашем „Губи се“, „Нестани одавде“.

[7] Gordon Duff је маринац ветеран Вијетнамског рата, ради деценијама на питањима ветерана и ратних војних заробљеника. Акредитовани је дипломата и један врхунских светских обавештајних специјалиста. Управља највећом светском приватном обавештајном организацијом и саветује владе суочене са обавештајним проблемима. Један је од уредника часописа за војне и спољнополитичке послове „Ветерани данас.“

[8] Центар за врхунску обуку специјалиста за одржавање информационих системаи комуникационих мрежа војске САД, између осталог

Аутор: Џим В. Дин, PressTv
Превела са енглеског: Нада Љубић

СРБски ФБРепортер