Леонид Ивашов: Почетак краја НАТО алијансе!

Leonid-Ivasov

Београд – Генерал пуковник Леонид Григорич Ивашов о улози НАТО и Ватикана у систематском поробљавању српског народа, јачању руских позиција у успостављању равнотеже у свету и очигледном паду америчког угледа и утицаја.

Руски генерал,Леонид Ивашов, председник московске Академије за геополитичке проблеме, дошао је у Србију да се придружи оним малобројним и самосвесним организацијама попут Београдског форума за свет равоправних, који је на достојанствен начин обележио 15-тогодишњицу НАТО агресије на СРЈ. Организован је Међународним научнин скупо о узроцима и последицама бомбардовања Србије. Генерал Ивашов је увек радо виђен у Србији, и више не можемо рећи да је гост, јер је он у Србији, већи и брижнији домаћин, од оних који су, тренутно, у позицији да одлучују у Србији о српском народу. Срећом, све је у историји кратко и пролазно, једино су вечне везе два братска народа и њихова слободољубива жеља да победи мир у свету. А Србија за то, каже генерал Ивашов, мора сама да се избори.

Генерал пуковник Ивашов говори о годинамасистематског поробљавања и унижавања српског народа, о присаједињењу Крима РФ, као последице државног удара у Украјини, о јачању руских позиција у успостављању равнотеже у свету и све очигледнијем паду америчког угледа и утицаја.

После 15 година од НАТО агресије на СРЈ, заиста се показало да је српски народ био експеримент из монструозне лабораторије сила глобализма -САД И НАТО, који ће касније, примењивати посвету. Оно што смо ми прошли, можда чека цео свет, уколико то Русија не заустави. Да ли се слажете са нашом констатацијом?

У потпуности се слажем. Бивша Југославија је постала лабораторија за експерименте по многим питањима, процесима који су се одвијали; како убацити клицу раздора, т.ј. како посвађати људе који су много година живели у заједничкој држави, нарушити међунационалне односе, све се то разрађивало овде! И нису само Американци припремили и разрадили своју стратегију, већ је то била веома комплексна операција (део освајачких планова НАТО алијансе). У том експерименту над једним народом и Ватикан је имао своју улогу, и експериментисао је како да посвађа православне и остале конфесије. Разуме се, и Немачка је имала своју улогу – како да из свести народа бивше Југославије избрише све оне страшне последице Првог и Другог светског рата, за које она сноси одговорност!

Американци су на овом простору разрађивали нове војне стратегије, нове методе борбе и технике ратовања. Први пут су употребљене приватне војне корпорације. Тренирали су они своје резервисте пилоте на живим људима, на објектима. Имали су много старих авијацијских убојних средстава и бомби, и уместо да их уништавају, они су их употребљавали на живим људима, у вашој земљи. И наравно, они су испитивали дејство осиромашеног уранијума на угрожено становништво. Разуме се, прво су то испитивали у специјалним лабораторијама на пацовима и другим животињама, а потом и на људима.

И, наравно, разрађивана је стратегија за уништавање државе, народа, а потом су ту „стратегију” уништавања раширили по целом свету. Сматрам, међутим, да се експеримент већ завршава, зато што они (НАТО) данас у Украјини не знају каква средства применити, и када су исцрпели своја средства, окренули су се отвореним националистима, фашистима и ангажују отворено бандите да у Украјини рањавају и убијају људе. Значи да у њиховом „арсеналу” поробљавања ничег више није остало. Свет, наравно, неће прихватити ту идеологију отвореног фашизма, финансијског ционизма и у тој смеси, такође, хомосексуализма. Утицај Запада се завршава. И сама Међународна научна конференција, Београдског форума, поводом бомбардовања СРЈ, показује да против ове стратегије, ових антивредности иступа не само словенски свет, Русија, и исламски свет, већ и цело човечанство, и у том смислу, и трезвени људи Запада, о чему смо у Београду могли да чујемо.

Поредите Крим и Косово и Метохију. Истичете да имају много тога заједничког у историјском смислу, Крим за Русе, КиМ за Србе. Објасните.

Као што је Севастопољ – град наше, руске славе, тако је и Космет за Србе – света земља. Ми смо дуго трпели, трпели смо од 1954, трпели су грађани Севастопоља, али дошло је време и све се вратило у свој историјски ток, на своје историјско место. Али за разлику од Срба, ја вам то говорим као прекор, Севастопољци су издржали, они су своју интелектуалну, духовну стратегију усмерили на Русију. Одолели су Кримљани и Севастопољци. Њих су присиљавали да се одрекну руског језика, али они нису испуњавали захтеве Украјине, захтеве Европске уније, Американаца. Тражили су од њих да се одрекну своје историје, мењали су им историју, слали туђе уџбенике, а народ у Севастопољу је те уџбенике бацао у ватру. И тако, корак по корак. Севастопољ је руски град, ма колико покушавали да то измене… Знате, мењали су им називе улица, захтевали су да се у лична документа уписују украјинска имена, а не руска, на пример, наш Николај, је њихов Никола и сл. Севастопољци и Кримљани се отворено нису сагласили с тим, и као резултат противљења дошла је победа.

Зато, да би се вратио Космет потребно је држати се доследно основног правца. Сада се Србија спрема да уђе у ЕУ и ако се предате, признате независност Косова и Метохије, изгубили сте. Оно што не треба изједначавати, јесте да се тобоже Космет „одвојио” и Крим се одвојио. Косово и Метохија је „одвојено” бомбардовањем, натерано је српско и друго становништво из јужне српске покрајине на масовно исељавање. Односно, вештачки су стварани услови, и није било никаквог референдума на КиМ! Просто је Косово и Метохија насилно отцепљено, а Крим је спровео референдум. Значи, постоје и сличности и разлике, ја на пример не изједначавам методе одвајања: Крим и Косово и Метохија се ту веома разликују. На Криму није испаљен ни један метак, није нико погинуо, а на Космету је сва та фашистичка НАТО-вска машина све време нападала, вршила притисак на Србе да би се отцепио Космет. Зато, ту велику неправду увек треба имати у виду и супротстављати јој се!

Крим се, указујете, после пола века вратио у окриље своје матице Русије, као што ће се и КиМ вратити у састав своје матичне државе Србије. Када ће то са КиМ бити могуће?

Према мом мишљењу, биће могуће онда, када Срби буду то зажелели и буду истински радили на томе – да се Космет врати својој матичној држави. Јер, сада је српско друштво расцепљено. Имате две републике, Републику Српску и Републку Србију, потребно је да се оне споје, а пре свега, потребно је и духовно се објединити. Значи и у литератури, у култури и у економији, као што је било на Криму, све је припремљено а потом су гласали и ствар је била готова, законодавно је спроведено. Срби треба да буду јединствени! Мене брине раскол с Црном Гором.

Она се спрема за улазак у ЕУ и НАТО и биће непријатељ Русије. Потребно је да се на свесрпском нивоу оформи моћан политички покрет; била то нека партија, или општа политичка организација, у Републици Српској, Србији, Црној Гори, која би била национални покрет и имала би за циљ опште уједињење Срба. А код вас ће, још наступити проблем, рецимо да се помолимо Богу да дâ Косово и Метохију и он га да, коме ће КиМ припасти? Јер ће на њега претендовати и Црна Гора и Република Србија! И коме ће онда припасти. При таквом расколу између Србије и ЦГ нема говора о победи. Зато сматрам да је питање о повратку Косова и Метохије, питање о уједињењу свих Срба и свих православних људи. Само је тако могуће повратити Космет!

После 15 година, медији у Србији, али и у Русији, цитирају Милошевићеве опомињуће реченице. Данас те његове реченице делују пророчки. Колико је Милошевић гледао испред времена, а колико су тадашњи руски званичници били неспремни да се суоче да суштином српске агоније, која је заиста, како је и предвидео, стигла у Украјину, пред сами руски праг?

Имао сам прилике да разговарам са Слободаном Милошевићем шест сати у тамници у Хагу и он ми је рекао отприлике те историјске речи које је, потом, јавно поновио неколико дана пре своје смрти. Слободан Милошевић је био велики борац, он је словенски кнез. Он је сву трагедију у СРЈ и сву несрећу српског народа, доживео својим срцем и умом. Док је био председник своје државе он вероватно, као уосталом, и Путин код нас, није разумевао те дубинске процесе који се одвијају и који су усмерени против Срба, Руса против целог словенског света. Он је читао фразу Бжежињског да је с комунизмом свршено, и да је на реду православље, али он томе није придавао значаја. И када се све то догодило, он је имао времена дан за даном, да о свему дубоко промисли: шта се то, заправо, десило.

И зашто!? Он је тада схватио да без Русије ни једна словенска земља не може преживети и почео се нама обраћати. Сада то Путин разуме. Због чега то раније нису код нас, у Русији, схватили? Због чега нису желели да схвате Милошевића? Рећи ћу вам, код нас су у то време дошли на власт најнеморалнији, најпохлепнији људи који су га оптуживали у совјетско време да он има тамо бизнис, да је антисовјетски настројен. Ето, такви људи су као резултат државног преврата и код нас и код вас дошли на власт. А оно што се сада дешава није само присаједињење Севастопоља и Крима, већ и гушење пете колоне, тог прозападног либерализма. А данас сви они људи који нису силазили с телевизијских екрана, који су нас учили „како ми у Русији треба да живимо”, данас се крију од нас! Имам такве непријатеље који су ме гледали с висине, а данас се од мене склањају, но ја им кажем:„Ти си фашиста, ти си све то зло подржавао … ”! Њих треба нападати.

Крим ће градити свој дуго сањани свет у Русији. Како, у том смислу, сагледавате свесрпски проблем?

У Русији се одвија, управо, истинско прочишћење, а такво прочишћење се догодило и код председника РФ Владимира Путина, које је код Слободана Милошевића наступило много раније. Бићемо сви ми заједно!

Сада вам неки за Украјину говоре:„ Узели сте Крим а изгубили Украјину”. Но, геополитичко мишљење није краткорочно мишљење, оно мисли у размерама историјских епоха, планетарних пространстава и цивилизација. А када се размишља у овим размерама, ја постајем оптимиста, ово је једна мрачна епоха за све нас, она се завршава и од Крима почиње нова. Ми треба да се прилагођавамо овој новој епохи и да је изграђујемо. Данас постоји схватање и код руског руководства и код већине народа да никакав „Гаспром”, никакве транснационалне компаније, нас не спашавају. Треба градити своју цивилизацију, своју руску цивилизацију, православно-словенску матрицу. И Срби треба да се укључе, а не да чекају да Руси све то ураде.

Оно то што се догађа у Војводини и другим деловима Србије мене не само да брине, већ ме и збуњује, и кад ми кажу да се тамо буди немачки фашизам, да у неким школама у Војводини излажу немачке тенкове са кукастим крстом и, опет, веле „помозите нам Руси”, ја им кажем: „Не можемо вам помагати зато што сами ништа не радите, ништа нисте учинили да отерате те фашисте, ма чији они били”! Нисте ништа учинили да спречите то зло. И тек када почнете да се борите, Русија ће помоћи. Али, ако само будете седели и чекали, сећајући се велике Србије и славних времена, Србије више неће бити.

„Само је онај достојан части и слободе ко сваки дан иде у бој због њих”.

То нису моје речи, већ великог немачког песника.

Како коментаришете чињеницу да у Србији високи представници САД, ЕУ „мисионаре”, подучавајући српске политичаре да морају да утичу на српски народ да НАТО „пригрле за пријатеља”. Срби морајуда „воле” – НАТО! Шта то говори о српском руководству, а шта о тим америчким и званичницима земаља НАТО алијансе?

Желим да кажем неколико речи о Међународној конференцији, поводом 15. година НАТО агресије на СРЈ, о Београдском форуму за свет равноправних који је организовао сусрет преко 500 стручњака из целог света. Овај Форум није само био посвећен догађајима од пре петнаест година, бомбардовању. Овај Форум је био, пре свега, посвећен осмишљавању тога – шта се догађа у свету, куда иде човечанство, а бомбадрдовање Србије од НАТО-а, узима се као основа од чега је кренула сва несрећа по свету. А сећајући се косовских догађаја од 15 година, сада их већ упоређују с Украјином! Поставља се питање: шта даље радити?

У Форуму у Београду формирао се антиимперијалистички фронт, антинатовски фронт, и то је веома позитивно! Питате, зашто вас, Србе убеђују да волите НАТО? Једноставно, проверавају колико сте духовно отпорни. Колико сте духом јаки! Ако „заволите” НАТО, сутра ће вас они натерати и да на коленима клечите, и љубите фашистичку свастику. То ће бити обавезно. То је као и са робовима које су хватали, држали у ланцима, а потом је долазио бели господар, пружао руку или ногу да је робови пољубе и тек тада би добијали по парче хлеба. Ето, и Србе хоће да доведу до таквог стања. А зашто то не увиђају они који су на власти? Можда их ситуација принуђује на то да се клањају НАТО-у, но с друге стране ви бирате и власт, и непријатеље!

Постоји мудра историјска изрека која каже да је сваки народ достојан оне власти, какав је и сам. Но, и Русија дуго година није била добра православна земља и није било никога, коме бисте се приклонили, ни у економији, ни у политици… и другом. Али, погледајмо Белорусију! Ето, белоруски народ је опстао! Држи се чврсто ма какве притиске на њега вршили, чак је и Русија одбацивала Лукашенка, мењајући цивилазицијски приступ практичним, али Белоруси су издржали као и Севастопољци. Овде је потребно изабрати свој историјски приступ, и наравно, искорењивати све оно што се не слаже с нашим историјским вредностима. Тежња да се уђе у ЕУ ће довести до тога да ће вас натерати да прихватите истополне бракове, и хомосексуализам итд. А, ево има већ шест, седам година како сам се састајао с Немцима на научним конференцијама и говорио им: „Немојте допустити хомосексуалцима да вам уђу у власт”. Они су се према мојим опоменама односили скептично. Али, данас ми се жали један од Немаца: „Код нас су сви у руководству Европске Уније хомосексуалци”.

Како сте ви као Рус и војник са великим искуством, доживели рат у Босни и Херцеговини, бомбардовање Србије, и све зло које су нам такозвана међународна заједница и САД, учинили?

Рећи ћу вам, када је све то зло почињало на подручју бивше југословенске државе, и Дејтонски споразум, и други догађаји који су уследили – нисам довољно дубоко схватао тај процес. Видео сам да се, у великој мери, меша Ватикан, али и да се Немци мешају. Мени се чинило да западне земље и католицизам желе за себе да узму нешто мало, и утицаја и територије, бизниса… Ја сам грешио, нисам схватао да је тако дубоко промишљена и испланирана та операција. Тек касније, када се ближила косовска криза, почео сам да схватам сву дубину, јер се пред мене поставило питање: Да, ви (Запад) сте узели Словенију под свој католички папски протекторат, узели сте Хрватску под свој утицај (Немци), али зашто сте почели да понижавате Србе, зашто хоћете да дотучете и уништите српски народ?

И тада сам се вратио геополитици и почео сам да схватам тешке и трагичне догађаје, у том смислу историјске процесе. Разумео сам да се не ради само о територијалним претензијама НАТО и Запада, већ ако не о уништењу, оно о унижавању свега поносног што се може супротствити фашистима 21. века. Схватио сам да се ради о дубинском процесу и да желе уништити велику руску цивилизацију којој су и основи биле две матрице, православно словенска и евроазијска, то јест, руско-туранска. Због тога се разарају ове две матрице. Треба да знате, Србе нису нападали само због тога што су поносан и храбар народ, већ и зато да Руси више не би имали духовног ослонца у свету. И Богу хвала, та сазнања и сватања ширим и по Русији и по свету. Уверен сам да ће Русија преживети и победити, јер зна узроке притисака који се врше над њом. Русија зна планове Запада, а када се знају планови непријатеља тада га је лакше победити!

Рус у срцу српском!

Генерал Ивашов је један од најугледнијих руских војних стручњака, а познат је по томе што је 1999. ушао са руским трупама СФОР-а на Косово и Метохију, заузевши аеродром код Приштине.

Име генерала Леонида Григорича Ивашова у историји српског народа биће уписано златним словима. Тих 90-година, када нам је свет окренуо леђа, а тадашња Јељцинова Рисија имала благонак лон став према НАТО претензијама на српски народ, делом и херојством – успротивио се генерал Ивашов. Јуна 1999. на крају НАТО агресије на СРЈ, предводио је чувену колону тенкова и руске падобранце из базе Угљевик у БиХ (рускетрупеСФОР-а) на аеродром Слатина, код Приштине. Тренуци када се на Космету вијорила руска застава! Само један дан српске наде да ће браћа Руси помоћи! Од тога дана генерал је дубоко у срцу сваког Србина био и остао. Данас нам је јасно да је он то учинилио по војничкој савести, а не по команди Јељцина!

Милошевићева порука Русима!

„Руси! Ја се сада обраћам свим Русима, и житеље Украјине и Белорусије на Балкану, такође, сматрају Русима. Погледајте на нас и запамтите – с вама ће да ураде исто то, када се разједините и покажете слабост. Запад – тај бесни пас на ланцу, ће вас шчепати за грло. Браћо, памтите судбину Југославије! Не дозволите да с вама исто тако поступе!“

(из последњег интервјуа Слободана Милошевића)

Разговарала Биљана Живковић / Превод мр Мирослав Ивановић

Васељенска ТВ