Ругова сахрањен на приватној српској земљи, Пацоли купио пола српске земље око Грачанице!?

Престижно насеље Маригона код Грачанице  које је изградио Беђет Пацоли
Престижно насеље Маригона код Грачанице  које је изградио Беђет Пацоли

Албанци  масовно узурпирају, користе и купују српску косметску земљу!

На  хиљаде  приватних српских  парцела њива, башти, ливада, пашњака, шума и  других површина  Албанци  су на КиМ  узурпирали и користе без надокнаде и лажним уговорима присвајају ?  – ЕУЛЕХ – ово правосуђе и Приштина  не реагују, а свуда у свету загарантована приватна својина овде се баца под ноге и не важи!

 

Свуда у свету  загарантовано и неприкосновено право приватне својине  не важи на Косову и Метохији јер бахато,  безобзирно  понашање Албанаца и њихово  нечувено незаконито заузимање приватне  српске имовине нико од правосудних ЕУЛЕХ – ових  органа као ни сама Приштина и не покушавају да спрече нити да санкционишу.

Широм Косова и Метохије, апсолутно у савакој од 30 општина овде, Албанци су  заузели на хињаде парцела српских приватних њива, башти, ливада, пашњака и шума а постоји и велики број случајева да Албанци сада и лажним уговорима  преносе квазисудским поступцима   српску непокретну имовину у свој посед.

У узурпацији српске имовине  Албанци руше српске међе на њимама и ливадама  заокружују је онда оградом у један  “свој“ посед и тако безакоњем присвајају српску приватну имовину.  Албанци су даноноћно  и у крађи српских шума, а такође данонођно секу и односе манастирске шуме  Девича, Пећке патријаршије, Високих Дечана, Гориоча…

Овде је до јуче расла српска пшеница
Овде је до јуче расла српска пшеница

Тамо где су  до јуче  расли српска пшеница и кукуруз поред Грачанице и Чаглавице, и другим местима широм КиМ,  данас су тамо велики албански тржни центри, хотели, мотели, клинике, стамбене зграде, куће па и Золоошки врт код Чаглавице, надомак Грачанице. Албанци су овде покуповали 90 одсто плодну српску земљу.

Беђет Пацоли купио на  десетине хектара српске земље око Грачанице
Беђет Пацоли купио на  десетине хектара српске земље око Грачанице

Овде се у куповини српске земље нарочито истакао грађевински бизнисмен  Беђет Пацоли, који је на више великих површина саградио  своја насеља и замкове. Насеље “Маригона“, два километра  испед Грачанице  сведочи како је Пацоли куповином српске земње заувек отерао Србе са овог простора. Наспрам контејнерског насеља у Грачаници Пацоли је чак  са три километра “кинеског зида“ обезбедио велики замак саграђен на српској земљи.

???????????????????????????????
Три километра “Кинеског зида“ има око Пацолијевог замка у близини Грачанице

Врхунац   безобзирне и незаконите узурпације српске земље на КиМ је свакако то да је Ибрахим Ругова, први председник такозваног Косова, сахрањен на Ветернику изнад Приштине на приватној српској земљи . Тешко је поверовати да ће Србин који је покренуо спор у Приштини добити било какву надокнаду за  простор  вечног боравишта  Ругове.

На Ветернику изнад Приштине . Ругова  сахрањен на приватној српској земљи !
На Ветернику изнад Приштине . Ругова  сахрањен на приватној српској земљи!

Нечувену незакониту отимачину српске земље широм Косова и Метохије  нико и не покушава да спрече ! Жалосно је да о томе ћуте и Тачијеви Срби у такозваној Скупштини Косова, о томе мало говори и Београд а  сами Срби  власници непокретности су немоћни да сами учине било шта пред такозваним судовима Приштине који су одувек били у служби прогона и застрашивања Срба!

Зоран Влашковић – Срби на окуп