За поплаве криви радници који укључују сирене за узбуну?

rs poplave

Ваљево — Двојица радника на Убу добиће отказе због неисправности сирена за узбуњивање, каже председник те општине Дарко Глишић. У Љигу је без куће остало 55 људи.

Бескућници су из села Ба, Кадина Лука, Лалинци и Козељ, као и из вароши Љиг. Из Љига је евакуисано 40 особа, саопштио је данас Кризни штаб.

Додаје се да 12 клизишта угрожава већи број стамбених објеката и значајних саобраћајница, а до сада су евиндентирана 162 мања и већа клизишта.

Највећи проблем је несташица дизел-горива за механизацију ангажовану на санирању последица поплава.

Љиг још нема ни техничке воде због многобројних кварова на цевоводу од водозахвата у селу Ба до Љига, који је дугачак 12 километара. Општински челници настоје да цеви за нови цевовод обезбеде уз помоћ спонзора и донатора.

На Инфективном одељењу ваљевске болнице збринута је жена из Комирића, код Осечине, стара 80 година, коју је ујела змија отровница.

Како је за прве ваљевске интернет-новине www.колубарске.рс рекла начелница тог одељења Снежана Арсенијевић, то је први случај уједа отровнице ове године, а „бака се добро опоравља“.

Висока пословна школа струковних студија (ВИПОС) прикупила је хуманитарну помоћ за породице у засеоку Арсићи у селу Вујиновача, на обронцима Јабланика, које су данима због покретања клизишта одсечене од света.

За 12 кућа и више од 20 мештана, међу којима је и двоје основаца, обезбеђени су конзервирана храна и средства за одржавање хигијене.

Студенти и запослени ВИПОС-а обезбедили су помоћ и за мештане засеока Пиргићи, у Ребељ у на Медведнику, чији су домови у великом клизишту уништени, па је 12 породица са десеторо деце расељено на више локација.

У Осечину је стигла помоћ из Зубиног Потока са Косова, као и пошиљка Ваљевске епархије СПЦ. Отворени су динарски и девизни рачун за уплате из земље и иностранства.

БЕТА