Шест начина Монсантовог уништавања човечанства

monsanto-620x330

Само за случај да сте живели испод камена или упијали ограничен избор брижно одабраних вести из корпоративних медија, да кажемо да је Монсанто мрачна мултинационална компанија са седиштем у Крев-Керу (Мисури, САД) и да производи озбиљно штетне хемикалије и бави се пољопривредном биотехнологијом.

Монсанто је највећи произвођач генетски модификованог семена, хербицида глифосфат и сличних производа.

Поред генетски модификованог семена, Монсанто је познат и по производњи хемикалија, као што су ДДТ, ПЦБ, Агент Оранж и по производњи говеђег хормона раста, између осталог. Трговцем смрти га зову многе групе које сомнабулне масе информишу о опасностима од Монсантових производа.

Ево само шест начина на које Монсанто уништава човечанство:

1. Штетни ГМО (генетски модификовани организми)

Монсанто производи генетски модификовано семе, семена, која се користе за гајење кукуруза који се дају кравама с циљем повећања њихове масе. ГМО су штетни јер је познато да изазивају рак, стога је Монсанто промотер рака.

2. Отровни пестициди и друге пољопривредне хемикалије

Монсанто производи штетне хемикалије које се прсају на биљке што завршавају на столу многих породица. Ове хемикалије трују наше телесне органе што на крају доводи до смрти.

3. Промовисање сече шума и опустињавања (дефорестације и дезертификације)

Монсанто брише огромне површине шума за своје фарме. То значи да Монсанто промовише крчење шума које је на крају доводи до опустињавања. Уз овакву дугогодишњу праксу неће више бити земљишта за производњу хране што ће довести до глади и помора.

4. Тровање водених површина

Монсанто производи синтетичко азотно ђубриво које се апсорбује у земљиште и стиже до подземних вода. На овај начин је више од две трећине америчке воде за пиће отровано нитратима. Осим тровања воде за пиће, хемикалије налазе пут до океана што доводи до стварања  мртвих океанских зона. Примери укључују Мексички залив и Чесапик, између осталих.

5. Уништавање мочвара и кишних шума

Монсантовим моделом исушивања мовара и смањивања површина под кишним шумама (прашумама, али аутор је употребио термин „rainforest“, реч сковану управо од оних које критикује, да се утихне исконска снага коју носи већ постојећа реч – прим. прев.) навелико се промовише ефекат стаклене баште. Аргентина је једна од држава жртава Монсантовог уништавања кишних шума због сађења генетски модификоване соје. Уништавање шума је довело до уништавања животињског и биљног света који од шума зависи.

6. Генерисање нових животињских и људских болести

Установљено је да глифосат, хемикалија за убијање штеточина, доприноси развоју нових болести људи и животиња. Када се хемикалије прскају по биљкама онда се уништавају и корисне бактерије што води ка формирању вирулентних патогена који се у тело уносе конзумирањем хране. Ови патогени су довели до неплодности и побачаја код животиња, потом и људи.

Извори:
http://www.thegrocer.co.uk/topics/technology-and-supply-chain
http://organicconsumers.org/monsanto/glyphocancer.cfm#
http://www.sott.net/article/261390
http://www.purefood.org/Monsanto/glyphocancer.cfm/
http://www.forbes.com/sites/nathanielparishflannery/2011/09/03/
http://www.sourcewatch.org/index.php/Monsanto,_Agent_Orange

Аутор: Мик Мини
Извор: http://rinf.com/alt-news/latest-news/6-ways-monsanto-are-destroying-humanity/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп

Да ли је ваш производ чист или је генетски модификован ? Покажите купцу ознаком
Миров лого  ekopokret-bez-gmo-smallПредставник акције “Без ГМО” Еколошког покрета Новог Сада за Западну Србију, Мирослав Драмићанин
Е-пошта: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Телефон: 062 854 13 28