НАТО директно убио више од 200 Албанаца, а више од 450 ранио!

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Кфор у акцији проналажења мина

Сензационално!

Албанци  кличу Америкацима који су их убијали а убијају их и данас!?

Још 10 области са минама, а  30 области се сумња да су миниране. – Очишћено 50 милиона квадратних метара са минама.- Албанци искључиво живе на 113 места на КиМ која су погођена уранијумским бомбама

 Места на КиМ погођена уранијумским бомбама
Места на КиМ погођена уранијумским бомбам

Од последица НАТО касетних бомби и других неексплодираних експлозивних средстава  у 78  – дневном  бомбардовању Југославије становници Косова и Метихије  претрпели су велике штете, а најтрагичније је то што је до сада овде од њих  настрадало 115 особа, само Албанаца, а више од 450 их је задобило теже и лакше телесне повреде. Више од 70 одсто настрадалих и повређених  Албанаца је млађе од 18 година. То се наводи у извештају  организације Уједињених Нација “Акција за мине“ и Одељења за деминирање у Приштини.

Када се овом броју дода и убиство 88 Албанаца у колони у НАТО бомбардовању америчких пилота  априла 1999. године онда је НАТО директно убио више од 200 Албанаца  на Космету  од 1999. године.

Како се претпоставља у бомбардовању Југославије НАТО је  на простору Косова и Метохије изручио  више од 2.000 касетних бомби са више од 380.000 распршених делова. У  том бомбардовању бачено је и хиљаде  других експлозивних  направа.

Према достављеној мапа  карти Кфору на Косову и Метохији  је било 1.300 локација са касетним бомбама  и 2.600 места са неексплодираним  експлозивним средствима. Чак 4.500 места је требало очистити  од разних експлозивних средстава.

Од завршетка конфликта на Косову и Метохији је било ангажовано до сада више од 20  међународних организација  за чишћење мина које  је предводила  организација УН – а “Акција за мине“ са више од 800 страних стручњака за мине и више од 600 обучених људи са Космета. У акцији чишћења терена од мина  коришћена је најсавременија опрема  као и обучени пси трагачи.

Очишћено је више од 500 километара површина поред саобраћајница на КиМ
Очишћено је више од 500 километара површина поред саобраћајница на КиМ

До сада је на КиМ пронађено 63.735 мина и неексплодираних експлозивних средстава а рашчишћено је више од 50 милиона квадратних метара површина са минама. Од мина је очишћено више од 13.000 њива и башти као и више од 550 километара површина око важних и других саобраћајница. Пронађено је и више од 370 касетних бомби, највише у Метохији.

Према извештају организације УН – а “Акција за мине“ предпоставља се да сада на Косову и Метохији има још 10 области са касетним бомбама,  минама и другим неексплодираним експлозивним средствима а за 40 области се сумња још да  су миниране.

Уранијумса бомба
Уранијумса бомба

Данас Албанци на Косову и Метохијуи трпе највећу штету од последица уранијумског зрачења јер су на Космету званично 113 места погођена уранијумским бомбама. На тим местима углавном живе Албанци а  званично Приштина годишње региструје више од 5.000 Албанаца оболелих од  малигних болести. Да би се лудо додворили Американцима  и да их не би повредили Албанци говоре да су малигне болести код њих последица стресова.  Сулудо!

             Зоран Влашковић – Срби на окуп