Дачић ухапсио српске родољубе који су кренули да сруше споменик терористима

Spomenik teroristimaПрешево – Четрнаест младића доведено је данас у Полицијску управу у Нишу, након што је полиција добила дојаву да имају намеру да сруше споменик припадницима Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца који је крајем новембра откривен у Прешеву.

Како сазнаје Телеграф рс, младићи који су се са три возила кретали из правца Београда ка југу Србије, заустављени су у близини наплатне рампе Наис на улазу у Ниш. Сви су доведени у Полицијску станицу Црвени Крст где су испитивани неколико сати.

Како сазнајемо у полицији, против тројице је поднета прекршајна пријава по Закону о оружју и муницији, док су остали након саслушања пуштени.

„Тројица су приведена код судије за прекршаје јер су код себе имали одредјене предмете који се могу сматрати оружјем као што су пајсери, боксери…. али ватреног оружја није било због чега је поднета прекршајна, а не кривична пријава „, речено је нашем порталу у нишкој полицији.

Премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић је неколико пута најављивао да ће споменик у Прешеву бити уклоњен.

На њему су имена 27 припадника ОВПМБ који су погинули током оружаних сукоба са војском и полицијом на југу Србије.

Телеграф