Шокантно! На КиМ 460.000 комада илегалног оружја!

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Нигде у свету нема толико илегалног оружја на мањем простору!?

Сваки четврти Албанац поседује илегално пушку или пиштољ  а на квадратном километру  на Космету има 42 комада пушака или пиштоља. – КФОР  запленио  и претопио тек 10.000 илегалних пушака, пиштоља и другог оружја !

  Товари оружја и муниције код Албанаца       

У европској Колумбији на Балкану, како се све чешће у свету назива простор Космета због албанског диловања наркотика, данас се налази више од 460.000 комада илигалног оружја, пушака и пиштоља углавном. Процењује се да има и више од 50 милиона  комада муниције.   То констатују “Агенција УН – за лако  наоружање“ из Приштине, УНДП (Програм УН за развој) и Институт за  међународне студије из Женеве.

Сваки четврти Албанац на Косову и Метохији, пошто их је  93 %, од укупно близу 1.8 милиона становника, поседује  илегално пушку и пиштољ . На једном квадратном километру на КиМ , које има површину од 10.886  км квадратних, налази се невероватних  42 пушке и пиштоља. Када се броју илегалног оружја дода и близу 50.000 комада легалног оружја у рукама грађана, затим 10.000 комада оружја у рукама косовске полиције, 5.000 комада оружја у рукама  такозваних Косовских безбедоносних снага  и још око 6.000 комада  оружја у рукама толиког броја  припадника присуртниг Кфора  онда се може само потврдити да је данас Косово простор у коме као ниједан на планети нема више оружја на једном месту?

Претрес  сумњивог Албанца

Наведене организације које су се бавиле илегалним оружјем , а то тврде и у студији “Косово и оружје“ , наводе да   терористичка  “УЧК“ још није разоружана  и да је код њених припадника велики број оружја. Указом број 13.219  из 2001. године  Џорџ Буш је “УЧК“ ставио на црну листу  терористичких организација због помагања терористима.

Кфор је до сада запленио око 10.000 комада илегалног уржуја, пушака, пиштоља, пушкомитраљеза, минобацача, зоља, као и више од 500 комада противракетног оружја, 90 ракета, 2.500  ручних граната , 300.000 комада разне муниције …. које је претопио у топиоци Јањево код Липљана.

Претрес  на улици не даје  резултате !

До сада више   једномесечних акција “амнестија оружја“  на КиМ нису дале  скоро никакве резултате. Чак и када је ЕУ 2003. године  понудила 20 милиона еура оној општини која сакупи највише оружја   није додељена , јер на читавом Космету тада је предато само 127 комада углавног старог и несправног оружја, пушака ? Очито је да се Албанци тешко одвајају од пушака, пиштоља и другог оружја!

Наведене организације које су се бавиле илегалним орујем констатују да је и данас развијена илегална трговина оружјем, да се  “ калашњиков “ на КиМ продаје од 400 до 500 еура  и да је главни центар трговине оружјем Пећ. Такође се консатује да илегално оружје улази и излази  са Косова преко Албаније и преко Тетова из Македоније.

Косовска полиција , Кфор и ЕУЛЕХ, консатују на другој страни, да се највећи број криминалних радњи на Космету обавља илегалним оружјем.

На овом  данас такозваном независном Косову  влада невероватан несклад свега, од 360.000 незапослених, 30 % сиримашних , 14 %  екстремно сиромашних који преживљавају са  мање од еура  дневно, невероватних 1.182  бензинске пумпе , четири тоне дроге која се месечно са Косова дистрибуира у Европу и Америку и 460.000 комада илегалног оружја. И ко у свету може рећи да се овде ради о држави ?  Европска Колумбија на Балкану, Косово, апсолутно нема ниједну ни приближно одлику државе!?

Зоран Влашковић – СРБИ НА ОКУП