ПОМОЋ ОД СВЕТИХ

Treci svetski ratСвети Старци су сведочили о будућим дешавањима. Онима који су чиста срца и дубоког смирења, Господ је откривао будуће догађаје да би могли да помогну људима да боље схвате, да се боље припреме на оно што их очекује, а самим тим и да им све то лакше падне, и да имају наде.

Гледајући све ове догађаје који се збивају пред нама задњих двадесетак година, а нарочито задњих пар година, а потврђено ми и из овиг цитата, све више ми је убеђење да је Косово оно поље Армагедон, на ком ће се повести одлучујућа битка између Добра и зла. Сведоци смо да су два Светска рата почела у Југославији, а задњих 22 године рат не престаје на територији бивше Југославије (почев од Словеније, Хрватске, БиХ, Македоније, Косова и Метохије…), и да се око Србије толико ломе копља задњих двадесетак година, а нарочито око Косова и Метохије задњу деценију и више. Цео свет се поделио око Косова. ОНО ЈЕ ОНАЈ МАЧ КОЈИ ЋЕ ДА РАЗДЕЛИ ДОБРЕ ОД ЗЛИХ, ОНО СЕЦИВО САВЕСТИ КОЈЕ ЋЕ ДА ПОКАЖЕ КО ЈЕ ЗА БОГА, И ЊЕГОВО ДОБРО, КОЈЕ ЈЕ БОГ УСАДИО У СВАКОГ ЧОВЕКА, А КО СЕ БОРИ ЗЛОМ ПРОТИВ СВОЈЕ САВЕСТИ, И ПРИСТАЈЕ НА ЗЛО.

Зашто је Србија толико важна Западу? Зашто им је толико важно да завладају њоме и да је упропасте? Зато што је она, после Русије, највећи непријатељ њиховог зла и Богоодступништва, и највећи сведок онога што су они изгубили- ВЕРУ, МОРАЛ, СИЛУ БОЖИЈУ КАО ПОМОЋ, ДОСТОЈАНСТВО, ПОРОДИЦУ, ВАСПИТАЊЕ, ПАТРИЈАРХАЛНЕ ВРЕДНОСТИ, ИСКРЕНОСТ, ПОШТЕЊЕ, САВЕСТ, ХРИШЋАНСКУ ЉУБАВ, ТОПЛУ ДУШУ, ЧОВЕКОЉУБЉЕ, ХРАБРОСТ, ПОЖРТВОВАНОСТ…Зато што је Господ дао велика природна богатства, руде, реке, шуме, плодну земљу…И такав положај да је увек била на бедему одбране Истока и Православља. Дао Србима, као најхрабријем и највитешкијем народу, да стоји десетинама векова на граници са другим религијама и да штити Православље. Важна је као сила Православља, која се не мири са злом, и НЕЋЕ ДА ДОЗВОЛИ ДА ЗЛО ПОБЕДИ НА СВЕТУ, јер она зна да постоји БОГ, И ЊЕГОВО ДОБРО И СИЛА, КОЈИ СУ ЈАЧИ ОД СВАКОГА ЗЛА.
Србину понос и достојанство и савест и морал, и вера у помоћ Божију, не дозвољавају да прихвати да зло побеђује.
Вероватно да постоји нека тајна о нама, Србима, коју ни ми сами не знамо, а вероватно је не знамо јер нам Господ не допушта да је знамо, да се не би погордили (како је рекао Св.Вл.Николај за Ваљевску Грачаницу -да је Господ сакрио то од Срба каква је ту велика светиња да се не би погордили ако сазнају), и ово не пишем да би се погордили, него да би са смирењем носили свој крст, да би лакше подносили све ово што се нашем народу дешава задње више од 2 деценије.Изгледа ми да Срби са Косова и Метохије највише личе на оно какви су били први створени људи у Рају, пре пада. Храбри, пуни вере, истрајни, стамени, радосни, ведрог духа, гостољубиви, јаке воље, мудри, безазлени.

Ово је превод цитата са руске странице 3рм.инфо. :

Старац Кирил Бељиј:
„Видео сам сад Цара, како седи на Престолу, и пред Њим стоје два храбра младића, која имају на главама царске венце. И дао им је Господ у руке оружије против супарника, и побеђени ће бити непријатељи њихови, и поклониће се сви народи, и биће Царство наше умирено Богом и устројено. Ви, браћо и оци, молите се са сузама Богу и Пречистој Његовој Богоматери за државу Царства Руске земље.“

Преп.Варсануфије Оптински:

Цео свет се налази под утицајем неке силе, која овладава умом, вољом и свим душевним способностима човековим. Та сила је страна, негативна сила. Њен извор је ђаво, а зли људи су само оруђе, посредством којих она делује. То су претече антихриста.

Код нас у Цркви нема живих пророка, али има знакова. Они су нам и дати да би познали време. Јасно су видљиви оним људима који имају духовни разум. Но то у свету не признају….Сви иду против Русије, то јест, против Цркве Христове, јер је Руски народ Богоносац, у њему се чува истинита вера Христова.

Схи-архим.Стефан Атонски:

Америка ће скоро да пропадне страшно, начисто. Американци ће бежати, трудиће да се спасу у Русији и Србији. Тако ће бити.

Старац Матеј Вресфенски:

Тај рат света, можда целог Новог Светског Поретка против Русије, биће ужасан по својим последицама по човечанство, однеће милијарде живота. Повод за њега биће до бола познат-СРБИЈА.

По васкрсењу Русије биће Трећи Светски рат, и ПОЧЕЋЕ ОН У ЈУГОСЛАВИЈИ: Победник ће бити Русија, Руско Царство, које ће моћи да успостави после рата будући мир и благоденствије на Земљи, макар оно и неће заратити са већином земаља својих противника.

Старац Висарион Оптински:

У Русији ће се десити нешто налик на државни преврат. Те исте године ће напасти Кинези. Они ће доћи до Урала. Тада ће доћи до обједињења Руса по Православном принципу.

СТАРАЦ ВЛАДИСЛАВ ШУМОВ:

1.У Москви ће прво бити уведене картице, а потом глад.

2. Биће велики земљотрес у Москви. Шест брда у Москви преметнуће се у једно.

3.Нико не треба да напусти своје место. Где живите тамо и останите(ово је рекао људима који живе на селу).

4. У манастир што је у Дивјејеву не идите.Тамо нису мошти Преп.Серафима Саровског. (прим.не знам кад је он ово рекао, да ли пре преноса моштију?)

5. Да, биће још прогона Православне вере.

6. У Русији ће опет доћи комунисти још једном на власт.

7. Кад само сазнате да су тог и тог оца (свештеника) прогнали из храма, тако се приљубите њему (идите за њим) у време гоњења.

8. Јапан и Америка ће заједно да оду под воду.

9.Сва ће Аустралија такође да буде потопљена.

10. Америку ће Океан да потопи до саме Аљаске. То је сама Аљаска која ће опет бити наша (прим. прев.-руска).

11. Биће у Русији такав рат- са запада – Немци, а с Истока Кинези.

12. Јужна половина Кине биће потопљена водама Индијског Океана. Тада ће Кинези доћи до Чељабинска. Тада ће се Руси ујединти са Монголима и протерати их назад.

13. Када Кинези пођу на нас, тада ће бити рат. Но, након тога, када Кинези нападну град Чељабинск, Господ ће их обратити у Православље.

14. РАТ РУСИЈЕ СА НЕМАЧКОМ ЋЕ ОПЕТ ПОЧЕТИ ЗБОГ СРБИЈЕ.

15. Све ће бити у огњу…Велике ће бити невоље, али Русија неће погинути у огњу.

16. Белорусија ће силно да пострада. Тек ће тада да се сједини са Русијом. А, ето, Украјина неће тада да се сједини са нама, и затим (или-зато?) ће се још мало наплакати.

17. Турци ће опет да ратују са Грцима. Русија ће Грцима да помаже.

18. Авганистан очекује бескрајан рат (или- бескрајна борба).

19. Знајте! Биће и овде рат, и ту рат, и тамо рат. А онда ће затим непријатељска страна да реши да изабере једног општег управитеља . У том не треба учествовати! Тај једини управитељ ће бити антихрист.

Увод и превод: Уредништво „Срби на окуп“