Однос према последњим временима

Vaskrsenje HristovoДобар део људи који се бави задњим временима, не бави се тиме зато што је уплашен, јер људи који се плаше доласка задњих времена не желе ни да чују о томе, ни да мисле о томе. Такође, они који не верују да су последња времена труде се да не обраћају пажњу на то и да живе радосно.

Можда ти који не желе да мисле о знацима последњих времена, и којима то све изгледа нестварно и далеко, или се плаше да чују о томе, можда су то они који стварно то неће ни доживети, па им Господ не даје храбрости да се суоче са тиме, јер им то неће бити потребно, јер им неће ни бити потребна сила од Бога да издрже то, јер ће се упокојити пре тога. То су можда они којима ће Господ упокојити душу пре, или у току тог 3. Светског рата, јер су можда они који не би могли да поднесу то појачано зло последњих година, или не желе, па се моле да оду код Господа пре.
А они који често причају о томе, и уочавају јасне знаке онога што је пророковано за последња времена, да су то они који ће и дочекати, те им Господ зато и даје храбрости да могу да се суоче са тим, и духовни вид да уоче те знаке, и препознају оно што су многи Свети Оци и Матере пророковали. Они који радо говоре о томе, и мисле, и препознају знаке у савременим догађањима, они то не раде из панике, чак шта више од храбрости и ревности за Добро, и за Бога и Божији поредак на Земљи. Они желе да се то већ једном све издешава, па да победи Бог и Његово Добро на Земљи, као што је и на Небу, да се скрши сво то зло, које ће на крају Господ убити Духом Својим, „да буде Воља Твоја на Земљи као што је и на Небу“. Наравно, то ће кратко трајати, каже се код Св.Пророка Данила у последњој глави, да ће то бити последњих 45 дана на Земљи, а онда ће се ти последњи људи на Земљи преметнути у духовне и тако бити са Господом у векове. Неће умрети.
Никакав осећај страха и панике у таквима нема, већ одлучност, вера, ревност за Божије, жеља да се боре против зла које се све више на овом свету шири.
Не читају они о задњим временима зато што не мисле на Христа, него само о негативном, већ зато што желе што пре Други Долазак Христов , да ОН победи сво ово зло које се нагомилало, што желе да Господ сатре под Ноге Своје сво зло овога света, а и што пазе на своју душу Христа ради, Вечног Спасења ради, и не желе да буду обманути.. Зато што желе да буду будни, да страже.
Да препознају зло. А и да опомену друге људе, да могу да им помогну да и они не упадну у замке, да се не пређу, јер ће се зло маскирати под видом добра.
Значи, причају о томе, и пазе, из бриге за своје лично спасење, трезвено, са миром у души, али са опрезношћу и будним оком, као и из бриге за спасење ближњих. Са вером у Христа и духовном радошћу, не другачије. Са захвалношћу Богу и Светима, Који су унапред открили шта ће се дешавати, да би нам помогли да се сачувамо од предстојећег зла.
Је ли пророковано чиповање и у Књизи Откровења и код Светих Отаца? – Јесте.
Да ли се оно већ дешава? – Дешава.
Сведоци смо да постоји, иако још није општеобавезно.
Да ли је почела глобална контрола свих људи? – Почела је, само још увек не потпуна, док има још пара у оптицају, али ово су све припреме.
Пре 22-23 године било је незамисливо ово што се сада дешава, и шта је све уведено. Пре 25 година скоро нико још није имао компјутер, интернет., мобилни телефон. Пре 30 година још нису били уведени матични бројеви у личне карте, нити је постојала комјутерска обрада података. Пре једно 40-45 година уведени су први компјутери, почетком 70-тих, у Савезно Извршно Веће.
Нису постојала ни биометријска документа, нити су производи у продавницама били обележавани бар- кодом. Нити су постојали пре компјутери у банкама, поштама, школама и другде, нити ласерско очитавање бар-кодова на производима на касама у продавницама. Пре 50 година скоро нико није имао телевизор, по неко по радио. Није постојао Блу Бим, да могу тродимензионалне представе да се приказују у ваздуху….
Нису постојали чипови у телу (РДФИ), а сад постоје. У почетку добровољно, а сад све чешће на Западу и присилно, ако си у одређеним фирмама…Није се правила генетски модификована храна. Нису се бацали „хемијски трагови“ по ваздуху. Није био активиран „ХААРП“..
Пре 70 година није било радијације од нуклеарних експлозија и бомби (1945. Хирошима и Нагасаки, а 1986. Чернобил, и касније мање -у Турској, Бугарској, Румунији, и ко зна где…)
Сведоци смо и догађања на Блиском Истоку, и припрема за глобални рат о коме су Свети Оци пророковали, а и у самом Откровењу стоји да ће тај рат трајати 5 месеци, и уништити трећину људи на Земљи.
Па птичији и свињски грип, па цунами и раседи необични, правилног ваљкастог облика у земљи, па „Церн“…Има тога пуно…
Све је ту. Зло је јако инвентивно, у негативном смислу, смислило многе начине уништавања људи, и њихових душа и њиховог здравља, као и саме творевине Божије.
Борба је велика и појачана.
После смрти Св.Патр. Павла зло је одједном појачано почело да се испољава и у нашој Цркви.
Напад је и на душу, и на чисту Православну веру, и Свето Предање, на Хришћански Православни дух и логику.

Многи од нас су некад читали књиге „1984.“ И „Животињска фарма“, мислећи да је то написано у жанру „научне фантастике“, а у ствари, писац је знао шта ће да се дешава у будућности.

Све је загађено, фирме и оранице продане.
У Откровењу се говори о „Пелину“ који ће у виду печурке огњене затровати трећину вода и побити трећину људи. А на руском пелин се каже „черно биље“= горко биље, то јест Чернобил.

Пророковао је Св.Серафим Вирицки, Руски Светитељ из прве половине 20.века, да ће прво бит пад морала, а онда обнова вере, која ће трајати петнаестак година. Отвориће се манастири, обнављати цркве, све ће бити са златним куполама, али ће потом доћи онај рат о коме се говори у Откровењу. Отворена обнова вере, државом дозвољена, почела је 1988., и код нас, и у Русији. До тад је било незамисливо да се на ТВ- програму прикажу свештеници, епископи, Св.Литургија. Тада је почело јавно. Пре тога је почела обнова, крајем 70-тих и почетком 80.-тих, али није било Цркви дозвољено да изађе у јавност, ван своје порте.

Атак је и на народност, нацију, језик, културу, на привреду, пољопривреду, на природна добра, рудна богатства, на војску, која је скоро уништена, на здравље, на породицу, на васпитање и школство, на све оно што смо од Бога добили.
И, стога је вапај верујућих Православних да Господ што пре дође. И то је пророковано да ће бити вапај.
„Маран Ата.“ „Да, дођи Господе“.

Мирко Катић