Протестни марш – Никад граница (видео)

Nikad granica protestni marsВише од 5.000 родољуба мирно и достојанствено, на минус 10, уз песму Косову и Метохији, прошетало је вечерас улицама Београда са јасном поруком: Никад граница — Косово је Србија!
Скуп је отворила Милица Ђурђевић, а потом су се окупљенима обратили Александар Павић и Момир Касаловић, заменик председника општине Косовска Митровица, у име Срба са Свете земље. Вијориле су српске заставе и скандирало: „Светог Саве нам је завет остао да бранимо наше Косово!“

Након обраћања окупљени су кренули у шетњу ка Председништву Србије, где су се обратили новинар Срђа Трифковић, Стан Гашпаровски, Србин из дијаспоре, Мирко Јовић и Иван Ивановић, испред Српске народне одбране и СНП „Наши“. Катарина Цвијовић отпевала је „Црвене цвете“ и расплакала масу.

Шетња је настављена до Владе Србије, где се у име Заветника обратио Стефан Стаменковски, који је у руци држао грумен земље са Косова и Метохије и рекао да ћемо у недрима чувати свету земљу до ослобођења.
Испред Владе, говорили су и Владимир Кршљанин, у име Покрета за Србију и Раде Љубичић испред „1389“.
Шетња је настављена до Храма Светог Саве, где су окупљене поздравили Младен Обрадовић, испред Србског Образа, у име прогнане Владе РСК Ратко Личина и новинар Жељко Цвијановић.
Влада Србије и Председништво пљунули су у лице Богорoдице Љевишке, издали сваког Србина и погазили вољу народа. Ми се никада нећемо предати и помирити са отимањем свете земље.
Саборно и сложно, до ослобођења! Србија се умирити неће! Како ми данас радили, тако нама сутра Бог помогао!

У наставку погледајте видео прилог са протеста

Уредништво „Срби на окуп“

 

 

 

 

 {youtube}FZYRW1fRhvQ{/youtube}