Анкета немачке ТВ: 89% гледалаца подржава Владимира Путина

Putin Vladimir 1

Немачки ТВ канал N-TV је одлучио да у директној емисији својим гледаоцима постави питање: Да ли подржавате курс Владимира Путина? На чуђење сарадника канала 89% гледалаца је одговорило позитивно на ово питање.

Немачки ТВ канал N-TV је 9. маја организовао анкету међу својим гледаоцима. Гледаоци су могли да позову на два различита телефонска броја и да одговоре позитивно или негативно на питање Да ли подржавате курс Владимира Путина?, преноси ИноТВ.

Они који схватају и подржавају курс Путина је било 89%. „То је мало неочекивано“, прокоментарисала је резултате анкете водитељка Роми Арндт. Новинар N-TV Дирк Емерих је на свом Твитеру написао да је „збуњен“.

Слична анкета се крајем марта појавила и на сајту The Independent. Посетиоцима сајта је пружена могућност да гласају за председника САД Барака Обаму, канцлера Немачке Ангелу Меркел, председника Русије Владимира Путина, британског премијера Дејвида Камерона, председника Француске Франсоа Оланда и друге политичаре.

Највише гласова је добио Владимир Путин. За њега је гласало више од 92% посетилаца који су гласали. Друга је била Ангела Меркел (3% гласова), а трећи Барак Обама са 2%. За Франсоа Оланда и Дејвида Камерона је гласало мање од 1% посетилаца сајта британског издања.

Подсетимо да социолози Русије сада региструју да је рејтинг председника Владимира Путина на врхунцу. Истраживање, које је провео Сверуски центар за проучавање јавног мнења крајем марта, показује да поступке шефа државе подржава више од 75% Руса. Исти тај показатељ је почеком марта износио 71%.

Социолози су објаснили да је високи степен подршке Путина повезан са позицијом Русије у Украјини, као и организацијом референдума на Криму. Велику улогу је одиграла и сјајна победа руских олимпијаца и параолимпијаца у Сочију.

Извор: Глас Русије