Саопштење Епископа Артемија поводом најновије одлуке Хашког трибунала

Episkop ArtemijeНисмо изненађени данашњом ослобађајућом пресудом Хашког трибунала Харадинају с обзиром да је то само продужетак онога што се десило са Готовином и Маркачом. Док су Готовина и Маркач само ескалација онога што се дешавало раније у Хашком трибуналу где ниједан оптужени Хрват или Албанац за било који злочин према Србима није осуђен.

Очевидно је од самог почетка рада Трибунала да је његова сврха била да прогласи Србе кривима и да Хрвате, Муслимане, Албанце и НАТО не само прогласи невиним већ и да све оно што су чинили према Србима прогласи праведним.

У противном било би јасно да иза њихових злочина стоји одговорност САД и Брисела који су их сво време подржавали.

Суштину рада Трибунала најбоље је изразио Хашим Тачи коментаришући данашњу ослобађајућу пресуду Харадинају као потврду да је њихова борба за независност Косова и Метохије била „праведна и света“.

Ово показује зашто актуелна Српска Влада мора да поништи све одлуке и споразуме прошле Владе у вези са Косовом и Метохијом јер су све одреда незаконито и противуставно донете, а не да се обавезује да их она спроведи.

Одлука Хага није изненадила наш народ, уколико имамо у виду шта је урађено према Косову и Метохији у последње четири године тј. од незаконитог проглашења независности Косова 2008. године.

 Епископ Артемије

Преузето са сајта ЕРП и КМ у егзилу