Иницијатива младих: Иван Ивановић одговоран за смрт Мирка Ђорђевића јер је умро после давања изјаве о списку србомрзаца

mirkodjordjevic2vp2

Невладина организација Иницијатива младих за људска права из Београда затражила је данас од Републичке радиодифузне агенције (РРА) да забрани емисију „Ћирилица“ на телевизији Хепи, јер је током синоћњег гостовања председник СНП Наши Иван Ивановић вређао покојног социолога религије Мирка Ђорђевића.

Иницијатива младих је упозорила да је то „отворено дело клевете против човека који се истакао својим хуманитарним радом и борбом за људска права током читавог живота“.

„Председник десничарске организације Иван Ивановић рекао је за покојног публицисту и верског аналитичара Мирка Ђорђевића да је ишао у комунистичку школу где су га учили да напада СПЦ и јаше свештенике“, наводи се у саопштењу Иницијативе.

У саопштењу је оцењено да је квалификација да је Мирко Ђорђевић „јахао свештенике“ безочна и срамна, и додаје да је још срамнија чињеница да ТВ Хепи дозволила појављивање Ивановића у својој емисији.

„Иван Ивановић није ни мало обратио пажњу, јер је засигурно и он одговоран за смрт Мирка Ђорђевића, који је преминуо после давања изјаве о ‘Списку србомрзаца’, који је сачинила његова организација“, упозорили су из Иницијативе.

Иницијатива је истакла да се нада да ће РРА поступити по закону, и забранити ову емисију.

Бета