Неонацисти у Лавову одржавају параду у част злогласне СС дивизије „Галиције“ из II светског рата (ВИДЕО)

stari fasisti

Традиционални марш у Лавову, на годишњицу стварања СС дивизије “ Галиције „, ове неће бити одржана. Украјински неонацисти уплашили су се могућих оптужби и „провокација“ из Русије.

СС дивизија „Галиција“ је формирања од стране немачке војске, 28. априла 1943., а сваке године у Украјини у маршевима у част њеног стварања укључени су активисти разних националистичких покрета, заједно са ветеранима – фашистима. Данас је  већина тих националиста прешла у  „Десни сектор“. Организација саопштава да ове године не планира никакве акције.

Истовремено, марш у част 71-годишњице оснивања дивизије „Галиција“ заказана је за 28. април у Кривој Роги , Дњепропетровски регион. Учесници су направили страницу на којој је најављена поворка. Организатори желе да организују локалне, аутономне националисте. Прошле године је марш овде већ одржан – први у источној Украјини .

Упркос чињеници да су организатори признали да су могући велики сукоби током марша, ипак неће отказати догађај . „Ми смо на својој земљи и нигде нећемо отказати догађај под било којим условима,“ – саопштила је прес служба организатора.

Извор: Русвесна.су
СРБИ НА ОКУП