Скуп: „Слобода за Звонка“ (видео)

Sloboda za ZvonkaУ организацији народног покрета „Отаџбина“ 01.10.21012 године одржан је скуп у Косовској Митровици под називом „Слобода за Звонка“.

У наставку погледајте видео прилог са скупа у Митровици.

Уредништво „Срби на окуп“




{youtube}Cj_PwV2iwOY{/youtube}


 

Транскрипт обраћања Саше Касаловића, повереника СНО „Срби на окуп“ за општину Зубин Поток

Браћо и сестре,

Поводом данашњег скупа у Косовској Митровици, који смо, као народ Српски са Севера Косова и Метохије… Одржали смо митинг, на коме смо пружили подршку нашем неоправдано притвореном брату, Звонку Веселиновићу, који већ дуже време борави по затворима у Србији, ухапшен од стране Српске власти за дела која се из дана у дан, као разлог за хапшење, мењају.

Бар тако до нас стижу информације, и зато што се, поред овог хапшења, у протеклом периоду издешавало много ствари које је инструисала, на жалост, та иста власт из Београда, и некако су се сви ти догађаји сабили баш у ово време, и у овај тренутак. Желим да Вам кажем да ова подршка Звонку Веселиновићу, осим што је искрена , и долази од стране његове браће, која су свесна тога да је његовим хапшењем покушано да се угрози наша борба на Северу Косова и Метохије да се одупремо окупатору и домаћим издајницима, она је одржана и поводом других догађаја који су у последње време дешавају на начин како су то замислили светски моћници и наши домаћи издајници. Будите сигурни да није случајно да баш у овом тренутку имамо промену контигента Кфора, да су нам отишли припадници италијанског Кфора, а дошли појачани за 700 војника припадници Бундесвера, немачке окупационе силе, која по трећи пут у овоме веку долази да отме слободу Србима и Српском народу. Није случајно што се, по мени, у Србији ових дана , из једне медијске куће, коју финансирају исти ти моћници, који уништавају и расрбљавају овај народ, та кућа се зове Б92, појачаним темпом се, као и у време кад је Борко Стефановић потписивао споразуме са Едитом Тахири, помиње емисија „Инсајдер“, и кривица свих Срба појединачно. „Инсајдер“ има задатак да појединачно гони сваког Србина који је још слободан, и који за себе сматра да је слободан. Није случајно ни ово што се нова власт, коју сачињава Српска напредна странка, не оглашава по питању овакве неправде, каква је хапшење Звонка Веселиновића, а самим тим и порука да је ухапшен и притворен цео Српски народ на Северу Косова и Метохије- надају се они.

Овом мојом изјавом желим да бар и мало утичем на Вашу свест, Вас, Срба у Централној Србији, и да знате- уколико не будете са нама, и уколико Србија данас не буде на Косову и Метохији, и Косово и Метохија, или овако окупирано Косово, десиће Вам се код Ваших кућа.

 Транскрипт обраћања Борислава Пелевића на митингу у К.Митровици

Браћо и сестре,

Морам да кажем да ме је срамота да говорим пред Вама, јер ми, политичари, дођемо, одржимо ватрене говоре, обећавамо да ћемо бити уз Вас, да ћемо Вас бранити, и онда одемо у свој безбедни Београд, и све заборавимо, а Вас оставимо овде да се борите за опстанак, за своју децу, за своје породице.

Обећали смо на митингу да ћемо да одбацимо све споразуме који су постигнути у Бриселу, а онда смо Вас , нажалост, преварили, и рекли да ћемо их све применити, јер тако жели Запад, тако жели Америка и Европска Унија, тако жели НАТО пакт.

Ја нисам могао тако. Ја сам отишао, власт ме не интересује. Ја хоћу да будем са Вама.

Али вести што сам пре само пар месеци на Тргу овде говорио… оно што ми срце каже. Али ми је драго што опет говорим сада Вама оно што ми срце каже, и оно што могу да Вам кажем је да ћу ја лично бити увек уз Вас.

Нема примене Споразума из Брисела. Нећемо им дати.

Ако још има Српства у Србији, а све га мање има, нажалост…. Оно мало Срба што нас је остао и у Србији, и у Републици Српској, и у Црној Гори, а посебно у нашој Јужној Српској Покрајини, Косову и Метохији. Нећемо им дати да примене Споразуме.

Ми смо стално критиковали Бориса Тадића и Борка Стефановића због тих Споразума. Ми смо им говорили да су нас издали, да су Вас издали, тим Споразумима. А шта ако их примене- то значи да се признаје: граница Србије и Косова, да се признаје њихова полиција, њихова РОСУ- полиција, њихове царине, њихов печат- да се признају њихове регистрације. Ако се признају регистрације- онда морате сви да узмете шиптарске личне карте, шиптарске крштенице, шиптарске саобраћајне и возачке дозволе. А шта је то него признавање Косово и Метохије као независне шиптарске државе у Срцу Србије, у Колевци Србије. Е то нећемо да дозволимо, ми Срби, колико год нас има, колико год нас је остало, нећемо то да им дозволимо ни по коју цену.

Нико не тражи од власти у Србији да призна Косово, да то потпише. То нико не тражи, то никоме не треба, то најмање треба Хашиму Тачију. Они само траже да се примене Споразуми, а применом Споразума се фактички признаје независност Косова, признаје се њихова такозвана „Република Косово“. Е, то не смемо да дозволимо. До краја ћемо се борити да то никада не дозволимо. И окупатори који данас владају Косовом,…окупатор, није то мировна мисија, то су окупатори. Јер, како се зове чизма и пушка која је на туђој територији- окупаторска. Молим Вас, опростите, али то је то. Да нас не лажу, и да се ми сами не лажемо- то нису наши пријатељи, то су окупатори. Ми морамо да се боримо до краја да Косово и Метохија увек остане у Србији. Има нас доста и у Србији, и у Српској, и у Црној Гори, и овде, изборићемо се да будемо слободни. И не заборавите- нема државе на свету чији је један део окупиран, а камоли у Европи. На свету нема државе, Србија је једина држава која је својим делом окупирана, и то не својим делом који је безначајан. Делом који представља Колевку, Историју, Традицију и Културу Српског народа. Тамо где је Српство настало- тамо је окупирано. Нећемо ми то трпети. Свему дође крај. Турке смо трпели 500 година, нећемо ни Американце… нећемо ни Американце трпети толико сигурно.

Овај скуп је посвећен захтеву за слободу Звонка Веселиновића. Све су хтели да му пришију, све. Прво је било оружије, експлозив, па онда дрога, па сарадња са шиптарским трговцима

у Приштини, па им све то пало. И на крају шта је остало- оптужба за подстрекивање на лизинг неког његовог пријатеља. Зашто га држе власти у затвору- зато што је то захтев НАТО- пакта, Ангеле Меркел, Западних моћника. Да није тога они би морали да га пусте. Овако га држе без основа. То је једини ухапшеник на свету који се држи без икаквог основа у затвору. Срамота за бившу власт која је ухапсила, али, ако га ова власт што пре не ослободи, биће још већа срамота за њу, јер ће то значити да су исти као и Борис Тадић, или можда још гори. Али, ја се надам, познајући Николића, Вучића, да ће га пустити. Ако га не пусте, гори ће бити од Тадића и Борка Стефановића. Гори, сто пута гори.

Браћо и сестре, мени је увек пуно срце кад сам са Вама. Било ми је пуно и 17. марта., пре много година, кад смо се заједно борили. Ево имам ту и мојих другара, Мартина, и других, с којим смо ишли, и колико- толико покушавали да одбранимо Север Косова и Метохије. Али ја Вам тврдим, док год будете овако јаки, има нас у Србији који ћемо бити увек уз Вас. Има нас много који ће доћи ако нападну.

А немојте да се уљуљкате, и мислите да неће због ових њихових сарадника. Они ће им само помоћи, као што су им помогли 17.марта. Немојте се у њих уздати. Само у се, у Мајку Србију, Републику Српску.

Нека живи наша Србија са својим саставним делом, Косовом и Метохијом. Живела Србија!

 

 

 

Браћо и сестре,

Поводом данашњег скупа у Косовској Митровици, који смо, као народ Српски са Севера Косова и Метохије… Одржали смо митинг, на коме смо пружили подршку нашем неоправдано притвореном брату, Звонку Веселиновићу, који већ дуже време борави по затворима у Србији, ухапшен од стране Српске власти  за дела која се из дана у дан, као разлог за хапшење, мењају.

Бар тако до нас стижу информације, и зато што се, поред овог хапшења, у протеклом периоду издешавало много ствари које је инструисала, на жалост, та иста власт из Београда, и некако су се сви ти догађаји сабили баш у ово време, и у овај тренутак. Желим да Вам кажем да ова подршка Звонку Веселиновићу, осим што је искрена , и долази од стране његове браће, која су свесна тога да је његовим хапшењем покушано да се угрози наша борба на Северу Косова и Метохије да се одупремо окупатору и домаћим издајницима, она је  одржана и поводом других догађаја који су у последње време дешавају на начин како су то замислили светски моћници и наши домаћи издајници. Будите сигурни да није случајно да баш у овом тренутку имамо промену контигента Кфора, да су нам отишли припадници италијанског Кфора, а дошли појачани за 700 војника припадници  Бундесвера, немачке окупационе силе, која по трећи пут у овоме веку долази да отме слободу Србима и Српском народу. Није случајно што се, по мени, у Србији ових дана , из једне медијске куће, коју финансирају исти ти моћници, који уништавају и расрбљавају овај народ, та кућа се зове Б92, појачаним темпом се, као и у време кад је Борко Стефановић потписивао споразуме са Едитом Тахири, помиње емисија „Инсајдер“, и кривица свих Срба појединачно. „Инсајдер“ има задатак да појединачно гони сваког Србина који је још слободан, и који за себе сматра да је слободан. Није случајно ни ово што се нова власт, коју сачињава Српска напредна странка, не оглашава по питању овакве неправде, каква је хапшење Звонка Веселиновића, а самим тим и порука да је ухапшен и притворен цео Српски народ на Северу Косова и Метохије- надају се они.

 Овом мојом изјавом желим да бар и мало утичем на Вашу свест, Вас, Срба у Централној Србији, и да знате- уколико не будете са нама, и уколико  Србија данас не буде на Косову и Метохији, и Косово и Метохија, или овако окупирано Косово, десиће Вам се код Ваших кућа.