Хрвати основали фејсбук страницу која позива на линч младих Срба

Stop-srpskoj-provokaciji

Хрвати су на фејсбуку основали страницу, Stop srpskoj Provokaciji која објављује слике младих Срба из Вуковара, са циљем да (цитирамо):SPRJECIMO OVO STO NAM RADE SRBI IZA LEĐA,  – JOS JEDNOM >>POZOVITE PRIJATELJE SVOJE<<.

На фејсбук страници ,Stop srpskoj Provokaciji,  стављене су фотографије са циљем да директно укажу ко су српски младићи и девојке из Вуковара, који су поносни на своје порекло и српско име; те да се позове хрватска јавност да то осуди као најгори тероризам и повреду хрватске части и интегритета.

Према објављеним фотографијама и коментарима који прате те фотографије, по администраторима и посетиоцима сајта Stop srpskoj Provokaciji, приказани српски младићи и девојке су једино криви зато што слободно показују да су Срби, Срби који живе у Вуковару.

Очито, и даље постоји изражена свест, која је за време НДХ и Туђманове владавине доживела врхунац, којој смета свако изражавање српског идентитета, на теририторији хрватске државе, и која сматра да бити поносан Србин у Хрватској је злочин против хрватског народа.

СРБИН.ИНФО