Испраћај Александра Конузина (видео)

KonuzinСПОНТАНО ОКУПЉАЊЕ ГРАЂАНА БЕОГРАДА ИСПРЕД РУСКЕ АМБАСАДЕ. ОДЛАЗЕЋЕМ АМБАСАДОРУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У СРБИЈИ КОНУЗИН АЛЕКСАНДРУ ВАСИЉЕВИЧУ ГРАЂАНИ СУ СЕ ЗАХВАЛИЛИ НА СНАЖНОЈ БОРБИ ЗА ИНТЕРЕСЕ СРБИЈЕ И ЊЕНОГ НАРОДА У ЈЕДНОМ ТЕШКОМ ТРЕНУТКУ ПО СРБСКИ НАРОД И САМИ ЊЕГОВ ОПСТАНАК. ГРАЂАНИ СРБИЈЕ СУ ГА ПРОГЛАСИЛИ „АМБАСАДОРОМ СРБИЈЕ!“ ХВАЛА ВАМ ГОСПОДИНЕ А. ВАСИЉЕВИЧУ И СВАКО ВАМ ДОБРО!

А. КОНУЗИН: „Срећан сам што сам могао да радим у вашој дивној земљи. Провео сам овде више од четири године и осетио топлину и гостопримство, лепоту живота у Србији. Осетио сам и вашу велику свеобухватну љубав према Русији. Наше две земље су историјски повезане. Руси су се вековима борили и за слободу Србије. Вековима траје та повезаност и узајамно помагање. А Срби су Русима помагали у њиховим борбама, Срби су учествовали и у Бородинској бици.
 Ми смо упућени једни на друге и то се не може избрисати. Многи мисле да је Русија прошлост. Није Русија прошлост. Узајамна повезаност Русије и Србије постојаће и у следећим вековима.
 Недавно су се састали наши председници. Постигнути су прелиминарни споразуми. Ради се на постизању још ширих споразума, економских, културних и свих осталих. Сарадња између наше две земље биће још већа и тешња. Сви можете да дате свој допринос томе. Својим радом, својим ставовима, на својим радним местима и у својим породицама. Времена у којима живимо нису лака. И вама, овде у Србији, није лако и још неко време неће бити. Најтеже је вашој браћи на Косову и Метохији. Морате да бринете за њих и да се трудите да им помогнете на све начине.“
 „У овим тешким временима треба да имате инспирацију да бисте се изборили са проблемима. Срби имају где да пронађу инспирацију. Ви сте кроз историју имали много јунака. Ваши јунаци и могу да буду подстицај да идете даље. Знам за много српских јунака. Нећу наводити њихова имена, да се нешто погрешно не протумачи…. али ви знате ко су ваши јунаци.“

У наставку погледајте видео запис са испраћаја А.Конузина

Уредништво „Срби на окуп“

 

 

 

 

{youtube}18j5hVJ89yc{/youtube}