Каргановић: Разоткривено лице лажне хуманитарке Наташе Кандић (ВИДЕО)

stefan-karganovic

Отказивање промоције књиге „Сребреничка подвала“ у Дому војске Србије у Београду на иницијативу предсједника Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић разоткрило је право лице ове лажне хуманитарке и те организације, изјавио је предсједник невладине органиазције „Историјски пројекат Сребреница“ Стефан Каргановић.

Каргановић је рекао Срни да је одушевљен што је промоција књиге аутора Ратка Шкрбића отказана на иницијативу Кандићеве, али је додао да ће ускоро бити одржана на неком другом мјесту и у институцији која је „ван домашаја репресивног апарата невладиних организација“.

Да је промоција одржана, Каргановић је поручио да би бројни заинтересовани сазнали истину у сребреничкој трагедији, која је базирана на чињеницама и на документацијама Тужилаштва.

„Посјетиоци би чули пуковника Шкрбића и дијелове садржаја књиге, која не садржи ништа осим материјала којим располаже Тужилаштво у Хагу. Сазнали би да је сребреничка прича знатно другачија од оне коју пласирају Кандићева и њој слични“, рекао је Каргановић.

Историчар Владимир Спикановић каже да га не изненађује да управо они који се куну у демократију и право на слободу ријечи, као што је Фонд за хуманитарно право, чине све да спријече да истина о Сребреници продре у српску јавност.

Он ја констатовао да је парадокс да је Кандићева, као гласан заговорник свакојаких слобода, учинила све да „сахрани сребреничку истину“.

Споменка Ногић, која је кренула на промоцију, сматра да би особе попут Кандићеве требало прогласити за „персону нон грата“ у Србији и показати јој пут ка Европи, а не респектовати и уважавати „србомрзачке“ захтјеве њеног фонда.

Истог је мишљења и њен супруг Петар Ногић који каже да је желио чути истину о Сребреници из другог угла да би сам формирао мишљење о догађајима у јулу 1995. године.

У Министарству одбране Србије данас је потврђено да је отказана промоција књиге „Сребреничка подвала“, али нису могли да саопште разлоге за отказивање промоције књиге у Дому Војске Србије.

Презентација је била уговорена и потврђена са управом Дома војске Србије мјесец дана унапријед.

СРНА